23948sdkhjf

Optimera effektiviserer og styrker logistikken

Optimera effektiviserer og styrker servicenivået i logistikken gjennom å inngå en treårig transportavtale med DSV Road. Avtalen har en årlig fraktomsetningsverdi på 45 - 50 millioner kroner og erstatter 18 lokale avtaler.

Avtalen med DSV Road er kommet i stand etter en omfattende anbudsprosess hvor flere store aktører deltok. Den omfatter frakt av byggevarer til og fra Optimeras logistikkanlegg, proffsentre og byggevarehus i tre regioner hvor Optimera er representert. Avtalen gjelder ikke kranbilparken.

Logistikkdirektør Harald Johnsen i Optimera opplyser at DSV Road ble valgt etter en samlet vurdering av pris, driftsopplegg og leveringskvalitet.

Fra 18 til én partner

– Effektivisering og bedre servicenivå står høyt på dagsorden hos oss som i byggebransjen for øvrig. Mens vi tidligere hadde 18 lokale avtalepartnere, får vi nå én partner å forholde oss til. Gjennom dette har vi lagt grunnlaget for besparelser og et enklere driftsopplegg, sier Johnsen.

Avtalen vil representere mellom 15 og 20 prosent av Optimeras samlede transportomsetning. Som en del av avtalen vil logistikkselskapet sette inn Optimera-profilert transportmateriell som vil gjøre merkevaren godt synlig på norske veier. For å ivareta Optimera sitt behov, vil selskapet også inngå avtaler med lokale transportører.

Optimera

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 140 utsalgssteder, 2.000 ansatte og nærmere syv milliarder i omsetning.

Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Byggsystemer, Optimera Logistikk og kjedene Montér, Trend og Byggi. Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har 193.000 medarbeidere i 64 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063