23948sdkhjf

TransFleet TempTracker: Nytt overvåkingssystem moderniserer tanktransport

Nytt overvåkingssystem moderniserer tanktransportDet norske selskapet Tank Management AS har drevet med tanktransport i 13 år. De har hele tiden sett en svakhet i markedet, nemlig muligheten til å ove...

Nytt overvåkingssystem moderniserer tanktransport

Det norske selskapet Tank Management AS har drevet med tanktransport i 13 år. De har hele tiden sett en svakhet i markedet, nemlig muligheten til å overvåke og styre temperaturen i tankcontainere. I samarbeid med Locus AS har de løst dette problemet med et helt nytt overvåkingssystem.

Da Tank Management for en tid tilbake skulle designe sine egne tanker tok de kontakt med Locus. Kvalitetsansvarlig André Nordbø opplyser at de ønsket å lage et system som imøtekommer kravene som blir stilt til sporbarhet av matvaretransporter, fra varene blir lastet på en tankcontainer til den er fremme hos kunden.

Matvareindustrien har i dag et krav om sporbarhet på varene. Tankcontainere har frem til nå hatt mangelfull eller så godt som ingen sporbarhet under transportene. På bakgrunn av dette besluttet Tank Management å utvikle et Track & Trace system for tank containere.

- Vi jobbet en god stund med Locus for å få laget en toveiskommunikasjon med tankene våre. Arbeidet resulterte i kvalitetssystemet TransFleet TempTracker. Vi har hatt systemet operativt i omtrent ett år, og under denne tiden har vi hatt 100 prosent av våre leveringer på korrekte temperatur, sier Nordbø.

Utstyrt med alarm

Ved hjelp av datasystemet kan Tank Management, eller kunden selv, se om tanken er tilkoblet strøm på kaia. Deretter kan den følges ombord i båten hvor det kontrolleres at den er koblet til strøm og at tanken er stilt inn på korrekt temperatur. Nåtid posisjon og temperaturer oppdateres vært 30 minutt når den er på batteri og vært 15 minutt når tilkoblet strøm.

- Alle tankene er utstyrt med alarmer. Via vår webløsning ser vi om alarmen er på, og vil da automatisk kunne plukke opp avvik. Dersom enheten ikke kobles til strøm, eller det blir for lav eller høy temperatur inne i tanken sendes det ut tekstmeldinger til ansvarshavende. Dette gjør at vi umiddelbart kan løse problemet, i og med at vi kan regulere tanken via internettet. Vi er det første selskapet som har mulighet til å tilby dette, forteller Nordbø.

I dag har Tank Management 200 tanker. I løpet av neste år ekspanderer de med 50 prosent. De ønsker å være en nisjeoperatør, og ser at de er sterkt ønsket i markedet både i Europa, Asia og USA.

- Vi har et kombinert kjøle- og varmeanlegg på matvare tankene våre. Nå har vi utviklet det samme systemet på varme tanker for kjemikaliesektoren, sier Nordbø.

Kunden har tilgang

Tank Management har valgt at TransFleet TempTracker skal være en åpen webløsning for kundene. Det innebærer at alle kundene til Tank Management selv kan logge seg inn på internett for å følge sine transporter.

- Vi har valgt å ha full åpenhet ovenfor kunden. Dette er vi alene om i markedet noe som gjør at vi må levere kvalitet 100 prosent av tiden, og det klarer vi, sier Nordbø.

Kunden kan dermed ikke bare til en hver tid følge sin ordre, men de kan også hente historikken fra en transport i inntil 1,5 år. Der er det oppført hvilken temperatur varene i tanken har hatt til en hver tid, og hvilken rute den har fulgt. Dersom det skulle bli en forsikringssak er dette et svært nyttig verktøy.

Også for kjemikalier

Tank Management har i dag en rekke ISO-sertifiseringer. Blant disse finner vi ISO 22000, som er den tyngste matvaresertifiseringen et selskap kan få.

- Det hadde vært umulig for oss å få denne sertifiseringen uten TransFleet TempTracker. Rutiner og kontrollsystemer på rengjøring har ikke vært vanskelig å få til, men et godt nok system på kontrollen av temperaturen har vært umulig, sier Nordbø.

Så langt har systemet blitt brukt på matvarer, men Tank Management bygger denne måneden 15 nye tanker beregnet på kjemikalier.

- De nye tankene er allerede bestilt av en kunde. De trenger tanker som kan holde 90 grader, og har tidligere hatt store problemer med transporten fordi temperaturen har hatt for store svingninger, sier Nordbø.

Tank Management leier i dag ut tanker til en stor europeisk aktør som benytter tankene for transporter fra Benelux området til Russland.

- Det er et marked som har vært vanskelig på grunn av lang ledetid, og som har vært preget av svært mange forsikringssaker grunnet ødelagte produkter. Siden de begynte å bruke våre tanker har det ikke vært et eneste avvik i temperatur, forteller Nordbø.

Unik løsning

Sandefjordselskapet Locus AS har bred erfaring i å spesiallage løsninger for kundene sine, og er svært fornøyde med resultatet av samarbeidet med Tank Management.

- Å utvikle TransFleet TempTracker var et spennende og omfangsrikt prosjekt for oss. Løsningen vi har laget er unik for kunder med løstanker, og gir brukerne mulighet til å se hvor tankene er og regulere temperaturen på hele reisen, alt ved hjelp av internettløsningen, sier Geir André Eide, salgssjef i Locus.

www.logistikk-ledelse.no © 2011

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Leder prosjekt på syv milliarder: En offiser og gentleman med ekstremt målfokus
Anleggsretro: Om de som sprengte i fjell
May Kine fra Karmøy: - Med tungbillappen i hånda skjønte jeg pappa sitt valg
Dagens cowboy: Massetransportør uten verken førerrett eller lastevett
E18 Vestkorridoren: Fire leverandører får konkurrere om Gjønnestunnelen
Scania stenger fabrikken: Skal bruke milliarder på ombygging og opplæring
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078