23948sdkhjf

Automatisering: ITO-gruppen satser bredt på Industridagene

ITO-gruppen satser bredt på IndustridageneITO Intern transport er Norges største produsent av rullebaner og båndtransportører og generelt materialhåndteringsutstyr. På den store messen Industridagene ...

ITO-gruppen satser bredt på Industridagene

ITO Intern transport er Norges største produsent av rullebaner og båndtransportører og generelt materialhåndteringsutstyr. På den store messen Industridagene på Lillestrøm 19. til 22. september vil de sammen med de øvrige selskapene i ITO-gruppen presentere de senest utviklede anleggene for automatisk godsekspedisjon og varemottak samt transportsystemer for effektiv ordreplukking og håndtering i grossistlagre.

Det er særlig selskapets evne til nyskapning som en ønsker å fokusere alt omkring på messen der ITO har fått særlig midler fra skattefunnordningen for å fremme utviklingen av norske produkter. I følge adm. direktør Arne Hagen vil ITO rette hovedfokus på;

Pallvekselmaskin levert til Hennig Olsen Is AS som sørger for ompalletering av varer fra uren til ren pall. Løsningen representerer mye nytenkning og nyskapning for å løse EBR-direktivet for å skille mellom ren og uren sone innen næringsmiddelindustrien og er tidligere blitt omtalt i L&L.

Distribusjonsanlegg levert i samarbeid med Arkiv & Lager AS som knyttes opp til nyskapningen innen kompaktlagringssystemet AutoStore fra Hatteland. Dette er effektive plukke og distribusjonsanlegg levert til bl a store varedistributører som SMG Santech AS og Komplett AS samt MSO og representerer støysvake transportanlegg. I system med eskeoppreising, kontrollvekter og eskeforsegling øker en plukke- og forsendelseseffekten langt over 25%.

End Of Lines (EOL) palletering- og emballeringslinjer der en fokuserer på sammenstilling av mindre salgspaller så som halv- og kvartpall på EUR transportpaller. Deretter stabler disse enheter automatisk på hverandre til å passe 2 eller 4 pallstrucker for rask på - og avlessing til lager og bil. Anleggene leveres gjerne i samarbeid med ITOs datterselskap Pall Pack AS som utstyrer linjene med filmviklermaskiner. Det er gjerne merkeutrustning med på linjene.

Antikorrosive transportører for næringsmiddelindustrien utviklet i samarbeid med Gilde Tønsberg. Dette er transportører bygget som tradisjonelle industrianlegg i modulære enheter der en kan lagerføre de fleste komponenter i rustfritt og aluminium. På denne måte kan en raskt levere kostnadseffektive anlegg med basis i ITOs erfaring innen tradisjonell industri. I systemene inngår mer og mer bruk av modulbånd som erstatter tradisjonelle PVC-bånd. Disse bygges nå også opp modulært for å holde kostnadene nede og en viser transportører som i senere tid er levert i store mengder til Ragasco AS på Raufoss sitt nye anlegg for gassbeholdere til privat husholdning.

Nye banderole bindere

ITOs datterselskap Pall Pack AS kommer til å stille ut sine tre siste nyskapninger innenfor folievikling av gods på pall.

er en helt ny utgave av selskapets banderole binder som har som formål å slå et magebelte på pallgods. Beltet benyttes som underlag for strekkodemerking og til å binde pallen for bedre stabilitet. Det er særlig næringsmiddelindustrien som er målgruppen, men i følge Arne Hagen vil også grossister ha stor glede av denne prisgunstige maskinen som kombinerer en solid sikring av godset med mulighet for merking av utgående paller.Pall Pack Binder 120-2

- I de nye spesifikasjoner som nå gjennomføres i dagligvarehandelen er det et absolutt krav om SSCC-merking av paller som går til og fra grossist. For produkter som har tilstrekkelig god D-Pak emballasje er det ikke er behov for filmvikling av hele pallen, men en må ha et underlag å sette fast SSCC koden. Spesielt for produkter der en allerede har returkasser vil det være veldig aktuelt med å sette på en banderole slik at strekkoden ikke behøves settes direkte på D-Pak, opplyser Hagen.

Pall Pack Binder 120-2 er videreutviklet slik at den nå har et dobbelt forsterksaggregat der magebeltet som slås rundt pallen strekkes slik at en oppnår en solid godssikring. I tillegg glattes filmen tilstrekkelig slik at en nå kan blekkstråleskrive rett på filmen uten bruk av egen etikett som er kostnadsbesparende. På den siste utgaven har man også fått mulighet for en automatisert opp- og nedbevegelse av banderolefilmen slik at en kan justere hvor magebeltet skal på individuelt for hver pall eller alternativt kjøre pallen gjennom flere ganger for å få banderolesikring i flere høyder.

Utviklingen i dagligvarehandelen fokuserer mer og mer på mindre forpakningsenheter som halv- og kvartpall. Dette øker fokus på høyere gjennomløpshastighet, og Pall Pack har derfor videreutviklet sin helt spesielle halvpallutgave av sin tradisjonelle bestselger Pall Pack 8000 for filmvikling av stillestående pall. Nye har en filmring med diameter på kun 2 meter, og er i tillegg maskinbearbeidet som i følge Hagen tilatter markedets raskeste fart på rotasjonen uten rystelser og forstyrrende vibrasjoner.Pall Pack 8020

- Ved sin ellers tradisjonelt robuste og helsveisede konstruksjon har en økt løftemotorenes effekt betydelig slik at en har fått meget raske bevege opp og ned, sier Hagen.

Maskinen ble i sin tid utviklet i samarbeid med Aass Bryggeri i Drammen som har to like, men den siste versjonen utvikles nå for Lerum og er utstyrt med en separat topparkspålegger. Normalt har Pall Packs maskiner dette integrert i maskinen, men krav til økt hastighet setter også større fokus på å separere denne bevegelsen slik at viklingen skjer uten stopp.

For markedet i lavprisklassen introduserer Pall Pack en helt nyutviklet semiautomatisert utgave av sin bestselger Pall Pack 2000 for roterende pall.

- Lavprissegmentet har lenge vært dominert av veldig enkle maskiner produsert i lavkostland med lite automatikk og bruksvennlighet. Nå har Pall Pack tatt opp hansken og videreutviklet sin lavprisutgave med en automatisk filmfester og filmkutter. Slik kan en frigjøre operatøren helt under tiden det tar å vikle pall - i tillegg til at truckføreren sliper å forlate trucken og kaste bort dyrebar tid på å feste film, opplyser Hagen, som avslutningsvis legger til at dette vil frigjøre mye tid i alle typer lagre og særlig kan grossistmarkedet åpne seg som tradisjonelt har vært meget konservative når det gjelder automatisering av filmsikringen for utgående paller.

www.logistikk-ledelse.no © 2006

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078