23948sdkhjf

MultiPlus Solutions: Inngår partneravtale med RFID Innovasjonssenter

Inngår partneravtale med RFID InnovasjonssenterMed RFID lar artikler seg identifisere ved hjelp av radiosignaler. Dette gir en helt annen fleksibilitet i meldingsavlesning enn bruk av strekkoder. Når ...

Inngår partneravtale med RFID Innovasjonssenter

Med RFID lar artikler seg identifisere ved hjelp av radiosignaler. Dette gir en helt annen fleksibilitet i meldingsavlesning enn bruk av strekkoder. Når MultiPlus Solutions nå har signert partneravtale med nyåpnede RFID Innovasjonssenter er det for at selskapets kunder skal kunne ligge i front og få gevinster med den nye teknologien.

MultiPlus Solutions leverer ERP-systemet MultiPlus. MultiPlus Logistikk er en sentral modul i løsningen sammen med MultiPlus Middleware. En artikkel eller eiendel identifiseres i dag med strekkoder når den er underveis til sin endelige destinasjon. Det betyr at strekkodeleseren må rettes direkte inn mot strekkoden. Med RFID identifiseres enheten ved hjelp av radiosignaler, noe som gir en helt annen fleksibilitet. RFID-teknologi kan allerede håndteres av MultiPlus.

- Vi ønsker at våre kunder proaktivt skal kunne utnytte potensialet i RFID for mer effektiv og nøyaktig identifisering og sporing. Store, internasjonale aktører er allerede godt i gang med å bruke teknologien. Det betyr at norske bedrifter før eller siden vil møte krav om oppdatering til RFID. Dette gjelder særlig bedrifter som har omsetning med store, ofte multinasjonale virksomheter, men også for de av virksomhetene som ønsker å ligge i front med å utnytte de gevinstmuligheter bruk av RFID gir og vil gi. For MultiPlus-kunder skal det bli et enkelt krav å etterkomme, sier salgs- og markedsdirektør Kåre Pettersen i MultiPlus Solutions.

Tilgang på senterets avanserte lab for uttesting av nye RFID-løsninger

Partneravtalen med RFID Innovasjonssenter sikrer MultiPlus tilgang på senterets avanserte lab for uttesting av nye RFID-løsninger, noe som i følge Pettersen vil bidra til å sikre MultiPlus Solutions en tetposisjon på teknologien. I laben kan dessuten kundene få demonstrert løsningene i praksis. Deres ERP-system vil også bli tilgjengelig for senterets brukere så de kan få gjennomføre en så virkelighetsnær uttesting som mulig.

Visjoner og planer for RFID-merking går langt utover dagens konsept med chiper (som enten reflekterer radiosignaler eller selv sender ut signaler). ID-merking av driftsmidler kan for eksempel gi informasjon om når det er på tide med service og om hvor de ulike delene kommer fra. Kjemisk signatur skal for eksempel gjøre det mulig å plassere en nøyaktig ID i stoffer, etiketter, trykkfarge, bokser og andre materialer. For eksempel kan merkevarer sprayes eller ID blandes inn i tekstilfibrene, eller blandes inn i fiskefôr. Da kan for eksempel scanning av en fisk fortelle nøyaktig hva den har spist, eller et malingspann fortelle nøyaktig hvilken farge innholdet har.

RFID Innovasjonssenter, som befinner seg hos SINTEF IKT i Forskningsparken i Oslo, ble åpnet av nærings- og handelsdepartementet tidligere i år. Med eget innovasjonssenter tar Norge et viktig skritt i retning av å utnytte en teknologi som vil få stor betydning for næringsliv, forbrukere og offentlige myndigheter. Senteret ble opprettet etter initiativ fra styret i Dataforeningen. GS1 Norway, Den Norske Emballasjeforening, SINTEF IKT og Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon står sammen med Dataforeningen bak senteret. Daglig leder Roar Lorvik ved RFID Lab sier at senteret skal være det foretrukne senter for utvikling og testing av nye RFID-løsninger. I tillegg skal det være et ledende kompetansesenter innen RFID for ulike miljøer og bransjer.

- Det er gledelig at MultiPlus Solutions nå har inngått partneravtale med oss. Avtalen er viktig fordi selskapet leverer et fullstendig ERP-system med RFID-løsninger som en del av systemet. Når en skal teste nye løsninger, er det viktig å teste disse opp mot applikasjonen, sier Roar Lorvik.

www.logistikk-ledelse.no © 2006

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078