23948sdkhjf

Myklebust Verft: Investerer for å muliggjøre fortsatt vekst

Investerer for å muliggjøre fortsatt vekstMyklebust Verft AS investerer i Aentera eCommerce Solution (AeCS). Systemet skal gi verftet unik kontroll med leveransene fra underleverandører. - Dette er he...

Investerer for å muliggjøre fortsatt vekst

Myklebust Verft AS investerer i Aentera eCommerce Solution (AeCS). Systemet skal gi verftet unik kontroll med leveransene fra underleverandører. - Dette er helt avgjørende for oss i dagens marked hvor vekstpotensialet er meget stort - såfremt vi klarer å overholde våre produksjonsplaner, sier innkjøpssjef Odd Magne Skotnes.

Myklebust Veft har ca. 120 fast ansatte, inngår i Kleven Maritime, og ligger i Gursken på Sunnmøre, like ved Ulsteinvik. I likhet med alle andre norske verft, så har Myklebust Verft gjennom de siste årene lagt om produksjonen. Før skjedde nesten hele skipsbyggingsprosessen på verftet. I dag produseres en rekke komponenter i inn- og utland - til og med hele skrog - mens verftene langs norskekysten setter byggene sammen som ett gigantisk puslespill. Dette har forandret verftene fra produksjonsbedrifter til i større grad å være logistikkbedrifter, og skapt behov for hjelpemidler som AeCS som bidrar til å strømlinjeforme innkjøpsprosessene i bedriften.

- Det er dimensjoner over skipsproduksjon. Kommer ikke små eller store deler til riktig tid, så kan store deler av produksjonsprosessen stoppe opp. Vi kan f.eks. ikke sveise dekk over motorrommet dersom motoren er forsinket. Med andre ord er det helt avgjørende for oss nå å ha kontroll med at leveranser til byggene skjer til avtalt tid. Dette er bakgrunnen for prosjektet vi nå kjører med AeCS, sier Skotnes.

Norsk verfts- og leverandørindustri er inne i en kraftig medkonjunktur. Det innebærer blant annet at Myklebust Verft har mange potensielle oppdrag i utsikt så fremt selskapet har kapasitet til å levere. Det gjelder med andre ord for verftet å gjennomføre prosjekter strengt etter produksjonsplaner for å kunne påta seg nye oppdrag. Dette bidrar AeCS til.

Forenkler kommunikasjon

Løsningen er et web/Internettbasert program som effektiviserer og forenkler kommunikasjon mellom en bedrift og dennes leverandører. I prosjektet har Myklebust Verft i den ene enden integrert sitt ERP-system MultiPlus med AeCS, mens leverandører benytter AeCS via Internet. Leverandørene har igjen mulighet for å koble sine IT-systemer med AeCS. Den praktiske konsekvensen av dette er at Myklebust fortløpende - fra sine egne dataskjermer - kan følge med på produksjonsstatus hos sine underleverandører. Ordre gjøres gjennom systemet. Senere kommer ordrebekreftelse og meldinger om ordrens status - er den i rute, er den forsinket osv. Gjennomføres prosjektet med suksess, skal en stor mengde av verftets leverandører integreres med Aentera.

- Fordelen ved å knytte sammen en bedrift og dennes underleverandører via Aentera, er at bedriften kun må gjennomføre én enkel integrasjon med Aentera eCommerce Solution fremfor en hel mengde forskjellige integrasjoner med sine underleverandører. Resultatet ved å integrere med Aentera er at all informasjon blir presentert enkelt og enhetlig for bedriften uansett hvilken underleverandør den kommer fra, hevder daglig leder Sverre Ulland i Kongsberg-selskapet Aentera.

- I produksjoner hvor små forsinkelser kan medføre store, økonomiske tap, så er nettopp det å ha full oversikt helt sentralt, legger han til.

I år passerer ordre for en milliard kroner gjennom Aentera eCommerce Solutions som også brukes av virksomheter som Color Line og Kongsberg Protech. Løsningen er fullt ut et web/Internett-program. Det betyr at programmet befinner seg ute i Internett og skal ikke installeres verken hos kunde eller underleverandører. Løsningen gir også muligheter for å effektivisere forespørsels- og tilbudsprosesser, og holder god oversikt over historikken gjennom gode loggføringsrutiner.

www.logistikk-ledelse.no © 2006

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079