23948sdkhjf

Microsoft satser på en felles plattform: Dagens økonomisystemer fases gradvis ut

Microsoft satser på en felles plattform:Dagens økonomisystemer fases gradvis utMarkedet for økonomisystemer står overfor store endringer. Microsoft tar grep og kommer til å lansere første versjon av e...

Microsoft satser på en felles plattform:

Dagens økonomisystemer fases gradvis ut

Markedet for økonomisystemer står overfor store endringer. Microsoft tar grep og kommer til å lansere første versjon av et rammeverktøy for nye ERP-produkter i 2006/2007. - Vi snakker om en gradvis overgang til det nye økonomisystemet, sier direktør Gustav Line i Microsoft Business Solutions (MBS). Trekkplasteret er gratis oppgradering til den nye plattformen.

Trond Schieldrop

Med oppkjøpet av danske Navision eier Microsoft tre økonomisystemer. Der er Navision, Axapta og Concorde. I tillegg kjøpte Microsoft Great Plains med flere økonomipakker.

- Microsoft gir de kundene som ønsker det muligheten til å skifte til den nye generasjonen ERP-systemer i slutten av dette tiåret, sier Line.

Han innrømmer imidlertid at det vil ta tid før det blir en realitet. Flere av kundene deres har investert i økonomisystemer med en levetid på 8-10 år, og de er ikke interessert i å ta dette kvantespranget nå.

For å ta hensyn til disse kundene vil Microsoft garantere support og videreutvikling av Axapta og Navision til minimum 2012. - Ingen andre ERP-leverandører kan gi slike garantier, sier Line.

Felles produktparaply

Microsoft har brukt over 20 milliarder kroner på oppkjøp av Great Plains, Navision og Damgaard. Det er gjort for å få tilgang på det globale distribusjonsnettet og øke salget av økonomisystemer. I dag er MBS´ globale markedsandel på slike løsninger 2-3 prosent. I løpet av 7-8 år regner Line med en betraktelig økning i markedsandelene.

Navision og Axapta har en sterk posisjon i Norge, Sverige og Danmark. I Norge er det over 2.000 bedrifter som benytter disse systemene.

- Med lanseringen av den nye plattformen versjon 1.0 i 2006/2007 regner vi med å knytte til oss flere brukere, sier Line, og legger til at man kommer til å markedsføre alle produktene under en felles produktparaply.

- Microsoft ser et enormt markedspotensial på leveranse av funksjonelt gode og rimelige ERP-løsninger, sier han.

Rammeverktøy

Den nye plattformen er tenkt som et rammeverktøy for utvikling av ERP-løsninger. I fremtiden vil kundene også få kjøpt standardproduktet, som har kodenavnet «Project Green».

Nå som de fleste store bedrifter/selskaper har kjøpt avanserte økonomisystemer, har programvareleverandører og partnere rettet blikket mot mellomstore bedrifter. De loves samme avanserte muligheter som de store med alt fra økonomisystem, kundebehandling, lagerstyring og personaladministrasjon. Det er tøff konkurranse mellom ERP-leverandørene.

- I flere år har det vært liten investeringsvilje i norsk industri. ERP-bransjen er særdeles hardt rammet. Ennå er den ikke friskmeldt, men vi registrerer en del positive signaler, sier Line.

Skreddersydd verktøykasse

Microsoft er en betydelig plattformleverandør av operativsystemer og databaser.

- Dagens ERP-løsninger er for monopolistiske og proprietære. Vi ønsker å bygge MS Business Framework på toppen av dagens plattform. Det er en skreddersydd verktøykasse for utviklere av ERP-systemer og designet for en hvilken som helst bransje, sier Line.

Det er over 100 leverandører av økonomisystemer i Norge. Systemene krever kontinuerlig vedlikehold og programmerere som er i stand til å utvikle ny funksjonalitet og tilpasse programmet til teknologiske endringer. Den proprietære løsningen må kunne kommunisere med Microsofts database og plattform i bunn.

- Det er utrolig mange utviklere som gjør identiske operasjoner. Ved å samle alt i en felles plattform oppnår man stordriftsfordeler. Fordelen med den nye plattformen er tettere integrasjon med Microsofts øvrige produktportefølje. Det gjør det bl.a. enklere å innhente rapporter og kommunisere på Internett, avslutter Gustav Line.

www.microsoft.no/bransje

www.logistikk-ledelse.no© 2004

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078