23948sdkhjf

Bertel O. Steen: Overtar Chrysler- og Jeepimporten

Bertel O. Steen:Overtar Chrysler- og JeepimportenBertel O. Steen overtar importen av bilmerkene Chrysler og Jeep til Norge, samt forhandleren Chrysler Jeep Ensjø i Oslo.I 1998 fusjonerte bilgigantene ...

Bertel O. Steen:

Overtar Chrysler- og Jeepimporten

Bertel O. Steen overtar importen av bilmerkene Chrysler og Jeep til Norge, samt forhandleren Chrysler Jeep Ensjø i Oslo.

I 1998 fusjonerte bilgigantene Daimler-Benz og Chrysler. Bakgrunnen for fusjonen var ønske om økt konkurransekraft gjennom blant annet å utnytte synergier innenfor logistikk, teknologi, komponenter og distribusjon. I de fleste land i Europa har Chrysler etablert seg sammen med Mercedes-Benz, og har allerede begynt å effektivisere sine organisasjoner og funksjoner. Denne prosessen gjorde også integrasjon av importørfunksjonene i Norge naturlig. På denne bakgrunn har MøllerGruppen inngått avtale med Bertel O. Steen om overdragelse av Chrysler- og Jeepagenturet i Norge. Møller har importert Dodge og DeSoto (nå Chrysler) til Norge siden starten i 1936. Det ruller i dag over 38.000 Chrysler og Jeep på veiene i Norge. Bertel O. Steen har som Mercedes-Benz-importør siden 1929 et nært samarbeid med DaimlerChrysler.

- Chrysler og Jeep er solide bilmerker, med et interessant potensiale i Norge. Vårt nære samarbeid med DaimlerChrysler muliggjør en effektiv distribusjon til glede for både forhandlere og kunder av Chrysler og Jeep. Vi ser med entusiasme frem til å kunne overta agenturet og ikke minst til å samarbeide med mange dedikerte og dyktige Chrysler og Jeep forhandlere i Norge, sier konsernsjef Marius Steen i Bertel O. Steen.

Ny leder på plass

Det er besluttet at konserndirektør for forretningsutvikling, Terje Nakstad, kommer til å gå over i stilling som leder og direktør for konsernets nye forretningsenhet, Chrysler/Jeep Norge. Enheten kommer til å omfatte importorganisasjonen foruten forhandleren i Oslo, Chrysler/Jeep Ensjø.

- Det er viktig for Bertel O. Steen å lykkes med denne satsningen både finansielt og i lys av vår relasjon til DaimlerChrysler. En viktig suksessfaktor er å ha riktig ledelse for raskt å etablere nødvendig dynamikk og for å sette vårt preg på den nye enheten. Oppgaven er krevende og fordrer at det gjennomføres en prioritert og fokusert satsing. Vi har gått til det uvanlige skritt å utpeke ny leder før enheten formelt er overtatt. Dette gjør vi for å opprettholde drivet i organisasjonen, ikke minst i lys av de utfordringer endringene i EU´s gruppeunntak representerer. Jeg er derfor glad for at Terje Nakstad har påtatt seg dette ansvaret, sier Marius Steen.

- Det er samtidig meget positivt at våre toppledere tar nye utfordringer i konsernet. Dette gjør at vi utnytter ressursene optimalt, samtidig som det bidrar til at selskapet blir mer dynamisk og endringsorientert, fortsetter Steen.

I tillegg til oppgavene som direktør for den nye enheten, vil Nakstad fortsatt ha ansvaret for konsernets planprosess, Bertel O. Steen Finans, samt vedlikehold og utvikling av spesifikke strategiske relasjoner. Ansvaret for prosessutvikling og IT vil overtas av konserndirektør Geir-A. Remmem.

www.logistikk-ledelse.no© 2003

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063