23948sdkhjf

DVH´03: Industriens motemesse slo alle besøksprognoser

DVH´03:Industriens motemesse slo alle besøksprognoserIndustriens motemesse DVH´03 slo alle tidligere besøksrekorder da telleapparatene tilslutt stoppet på drøyt 2.500 mennesker. Det er mer enn selv de...

DVH´03:

Industriens motemesse slo alle besøksprognoser

Industriens motemesse DVH´03 slo alle tidligere besøksrekorder da telleapparatene tilslutt stoppet på drøyt 2.500 mennesker. Det er mer enn selv de største optimistene hadde tippet, og er ikke veldig langt unna en dobling fra i fjor.

Spesialmessen for drift- vedlikehold og forsyningstjenester, vakte interesse langt utover de vanlige fagmiljøene, ikke minst etter at VG hadde nær en helsides oppslag om arrangementet. Arrangørene, TESS, LOGMA og stiftelsen Tradebroker-ISAL er svært fornøyd og ser allerede frem til messen neste år.

Messen som gikk på Exporamasenteret på Hellerudsletta 5.- 7. november har hatt som målsetting å bli en av de viktigste møteplassene for drift, vedlikehold og forsyning. Tanken er å bringe leverandører, grossister, butikker og sluttkunder sammen for å effektivisere forsyningstjenestene. Messen er på mange måter annerledes enn mange andre fagmesser, fordi det legges stor vekt på felles sosiale aktiviteter i tillegg til utstillingen og et sterkt faglig program. At messen i tillegg har tatt i bruk noen av mote- og showbransjens virkemidler for å gi det hele spenst og liv, har bidratt til at interessen har tatt såpass av. Den blir også lagt merke til utenom de vanlige fagmiljøene.

Men show og underholdning til tross, messen skal også skape økonomiske resultater. Erfaring fra tidligere år har vist at det er en svært effektiv salgs- og innkjøpskanal både for de som skal selge og de som skal kjøpe. I forhold til tradisjonelle kundebesøk er kontaktprisen pr kunde bare en tiendepart.

Poenget har vært å trekke til seg de som er ansvarlige for bedriftenes forsyningstjenester som besøkende, slik at de besøkende er mest mulig kvalifiserte. Og det har vist seg å holde stikk, for opptellingen etter fjorårets messe viste at de besøkende representerte om lag 700.000 arbeidsplasser. Hva det tilsvarende tallet blir i år er ikke godt å si, men sannsynligvis er det høyere.

Deltagerne på Industriens motemesse bygger nettverk og sparer hundrevis av millioner kroner i året på innkjøp. Gode kontakter, innkjøpsavtaler og integrerte forsyningstjenester er sentrale verktøy for utvikling av konkurransekraft i en hardt presset norsk industri.

Medlemmene i Stiftelsen Tradebroker-ISAL handlet på felles avtaler for godt over en milliard kroner i 2001. Da er priser ferdig forhandlet og mange hadde lagt til rette en kostnadseffektiv logistikk. Erfaringene til TESS viser at integrerte forsyningstjenester, rammeavtaler og eHandel B2B samlet kan redusere kostnadene med minst 20 prosent, Det betyr at disse bedriftene kan spare flere hundre millioner kroner i året på innkjøp av blant annet produkter til drift og vedlikehold.

Svarene i den omfattende evalueringsrapporten fra utstillere og besøkende på motemessen bekrefter det alle følte under tre hektiske messedager. De understreker at messen er en viktig møteplass for bransjen. Utstillerne er gjennomgående mer enn fornøyd og de aller fleste signaliserer deltagelse på neste års messe. Som en debutant formulerer det: - Vi har ofte vært på messer hvor vi stort sett har spilt kort med andre utstillere. På Industriens motemesse har vi hatt mer en nok å gjøre hver dag. Det gir mersmak.

DVH-prisen til ny slangebruddsventil

HoseGuard slangebruddsventil fra Rectus Tema AS ble tildelt DVH-prisen ´03. Juryen merket seg ved at den enkle, men effektive slangebruddsventilen er rimelig og har betydelig innsparings- og sikkerhetspotensiale for svært store brukergrupper.

Hoseguard slangebruddsventil ser ut som et lite skjøtestykke med hurtigkobling i begge ender, slik at den kan kobles rett på et hvilket som helst trykkluftuttak. Men dette er mer enn en kobling. For hvis man skulle være uheldig å få slangebrudd, vil ventilen øyeblikkelig stenge og legge slangen død. De fleste har opplevd luftslanger som blir liggende og piske vilt rundt seg. Det kan det fort bli materielle skader av, og langt verre - skader på folk.

Knapt noe annet utstyr har større utbredelse enn trykkluft innenfor teknisk bransje. På nærmest ethvert verksted, byggeplass eller produksjonsbedrift finnes trykkluft der slangebrudd utgjør en betydelig risiko. Slangebruddsventilen er så enkel og rimelig i innkjøp at man skal ha gode grunner for ikke å bruke en slik sikring på sine trykkluftkoblinger heretter.

Det var LOGMAs president Oddvar Eikeri som sto for den høytidelige utdelingen av prisen under Industriens Motemesse. I alt 48 produkter og tjenester var påmeldt til prisvurdering, og utdelingen skjedde i beste Spellemannspris-stil på messen.

Eikeri presenterte juryens begrunnelse slik; «Vinneren er et nytt og enkelt produkt med stor allmennytte og god design. Siden trykkluft brukes i svært stor utstrekning innefor alle tekniske bransjer, gir produktet stor økonomi- og sikkerhetsgevinst for store brukergrupper. Juryen legger stor vekt på at løsningen er enkel og svært rimelig å ta i bruk».

Det er femte året DVH-prisen deles ut, og den kan tildeles bedrifter, organisasjoner eller enkeltpersoner som har vist kreativ utvikling av produkter og tjenester som gir kostnadsreduksjoner for brukerne. Tidligere har SKF, AS Norske Shell, Pferd-VMS AB og AGA as fått prisen.

Sørlending ble Slangemester 2003

I skarp konkurranse med fem andre fagfolk gikk Arild Jortveit i TESS Kristiansand til topps i finalen i Slangemesterskapet. Han kunne hente hjem en reisesjekk på 6.000 kroner og notere tittelen Slangemester 2003 på CV´en. Jortveit vant med knappest mulig margin foran Tor Volden fra TESS Trondheim, og med Tomm-Erik Jørgenrud fra TESS Ski på bronseplass.

Slangemesterskapet er en konkurranse for fagfolk som driver med profesjonell slangepressing for industri-, maskin- og oljebransje. Konkurransen, som er lagt opp med humor og glimt i øyet, er likevel temmelig krevende, og deltagerne har kvalifisert seg gjennom flere omganger før finalen. I finalen fikk hver deltager en oppgave fra hverdagen hvor en kunde kom innom med en slange og ba om å få presset en ny. I oppgaven var det lagt inn mange faglige utfordringer.

------------

Stiftelsen Tradebroker - ISAL er en innkjøpsorganisasjon som samler store og mellomstore bedrifter og sikrer medlemsbedriftene økonomisk gunstige innkjøpsavtaler. www.tradebroker-isal.no

LOGMA - Selskap for logistikk og materialadministrasjon arbeider med å skape forståelse for og kunnskap om de økonomiske forhold og sammenhenger i supplykjeden. www.logma.no

TESS er landets ledende leverandør av slanger for alle formål og tilhørende tjenester. TESS er i tillegg en landsomfattende leverandør av produkter til drift og vedlikehold i industri og offshore med 78 utsalg og lager.www.tess.no

www.logistikk-ledelse.no© 2003

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062