23948sdkhjf

Magnus Brask Rustad: Ny visekonsernsjef i Motor Gruppen

Magnus Brask Rustad:Ny visekonsernsjef i Motor GruppenMotor Gruppen sikrer fornyelse og kontinuitet i toppledelsen, og har ansatt i Magnus Brask Rustad (42) i en nyopprettet stilling som visekonsernsj...

Magnus Brask Rustad:

Ny visekonsernsjef i Motor Gruppen

Motor Gruppen sikrer fornyelse og kontinuitet i toppledelsen, og har ansatt i Magnus Brask Rustad (42) i en nyopprettet stilling som visekonsernsjef. Stillingen skal utvikles frem til full overtakelse som konsernsjef.

I følge konsernsjef Gunnar Eik har den nye visekonsernsjefen en særdeles velegnet utdannelse og bakgrunn, og som fullt ut imøtekommer ønsket om kompetanse på de omsetningsledd Motor Gruppen er involvert i - import/markedsføring/ distribusjon og forhandlervirksomhet.

- Videre var vi ute etter å tilføre Gruppen en erfaren leder i en alder som kombinerer dynamikk og langsiktighet. Med den betydning forhandlersiden får i fremtiden, både når det gjelder frittstående og egne forhandlere, ble erfaring fra dette omsetningsleddet prioritert spesielt høyt. Rustad var i 18 år tilknyttet Møller Gruppen i forskjellige stillinger, inklusive topplederstillinger både på import- og detaljsiden. Siden 1996 har han ledet forhandlerbedriften Toyota Sentrum AS i Oslo med avdelinger på Alnabru, Storo og Skøyen. Bedriften har hatt en meget positiv utvikling i denne perioden, poengterer Eik.

Rustad har en allsidig utdannelse, og er Høyskolekandidat fra BI, Bedriftsøkonom fra BI, eksamen i forbrenningslære fra NTH, teknisk fagskole, billinjen og fagbrev som bilmeka-niker.

Operativt ansvar

Etter en to måneders «bli kjent»-periode vil Rustad få det operative ansvaret for de forretningsområdene og selskapene som hører inn under import- og forhandlervirksomheten. Det vil si Auto Import Nor AS (Fiat og Alfa Romeo, som ledes av Svein A. Staurung), MMC Norge AS (Mitsubishi, som ledes av Bernt G. Jessen), Motor Import Nor AS (Daewoo, som inntil videre også ledes av Jessen), og Motor Management AS (selskapet for utviklingen og koordineringen av forhandlerbedriftene, som ledes av Lars J. Eik). Under den operative virksomheten hører også fellesfunksjonene IT, billogistikk, reservedelslogistikk, servicemarkedet og teknisk service.

Nåværende konsernsjef Gunnar Eik har nylig rundet 67 år, og ønsker etter hvert av naturlige grunner avlastning. Han vil fortsatt en tid fremover kombinere topplederstillingen med styrelederverv i de sentrale og operative selskapene i Motor Gruppen - deretter vil han konsentrere seg om styreverv i Gruppen.

Jan Gustav Thrane-Steen fortsetter som styreleder i Motor Gruppen (Holding).

- Med dette har vi lagt alt vel til rette for et generasjonsskifte som kombinerer fornyelse med intern erfaring. Motor Gruppen har tro på fremtiden og satser på denne, avslutter konsernsjef Gunnar Eik.

Omsetning og resultater stabile

Motor Gruppen holdt omsetningen for 2001 på samme nivå som året før. Gruppen omsatte i 2001 - etter fradrag for internomsetning - for 2,4 milliarder inklusive «engangsavgift» mot 2,38 milliarder i 2000. En gjennomgripende omstilling fra en ren Mitsubishi-organisasjon til et flermerkekonsept påvirker Gruppens resultat som likevel endte på 27 millioner før disposisjoner og skatt mot 27,7 millioner året før.

Gruppen har fått en vridning av omsetningen fra Mitsubishi til Fiat og Alfa Romeo samt Daewoo. Prioriteten dette året blir lanseringen av den nye Fiat Stilo som Gruppen forventer seg mye av. Samtidig skal det satses på Fiats varebiler med blant annet den helt nye Ducato.

www.logistikk-ledelse.no© 2002

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125