23948sdkhjf

Columbus IT Partner: Leverer nytt styringssystem til Nera Networks

Columbus IT Partner:Leverer nytt styringssystem til Nera NetworksMed igangkjøring av nytt styringssystem i bunnen kan flere delsystemer nå snakke med hverandre hos Nera. Det skal øke presisjon, reduse...

Columbus IT Partner:

Leverer nytt styringssystem til Nera Networks

Med igangkjøring av nytt styringssystem i bunnen kan flere delsystemer nå snakke med hverandre hos Nera. Det skal øke presisjon, redusere kostnader og gi mulighet for sømløs informasjonsflyt mellom avdelingene lokalt og senere, utekontorer i 25 land.

Nera Networks AS, heleid datterselskap av Nera ASA, og Columbus IT Partner AS har ved samordningsprosjektet sikret installasjonen og driften av styringssystemet Axapta fra Microsoft Business Solutions. Med det nye systemet skal informasjon om salg, prosjekt, produksjon, logistikk og økonomi flyte uten hindringer mellom enhetene. I løpet av neste år vil utekontorer i mer enn 25 land gradvis kobles på.

Nera er en av Norges fremste høyteknologi- og eksportbedrifter med sine leveranser av teleinfrastruktur. Selskapet produserer og selger sendere, mottakere, antenner og all mekanikk og elektronikk til høyhastighets radiolinjer. Den samlede omsetningen i Nera ASA overstiger 2,5 milliarder kroner. Nera har til sammen ca 1700 ansatte.

- Vi ønsket oss et fullintegrert system som vi enkelt kan implementere hos oss lokalt og hos datterselskap/ salgskontorer rundt i verden uten å måtte gjennomføre kostnadskrevende IKT-prosjekter i hvert land. Når alle våre enheter samhandler globalt, er informasjonsflyt, tilgang til de samme dataene og systemets kapasitet til å håndtere mange samtidige brukere viktig. Hensikten med det nye systemet er at informasjon skal ligge ett sted, enten den benyttes i produksjon, på internett eller lokalt i hvert land, sier IT-direktør Arvid Hovland i Nera Networks AS.

- Dette har vært et viktig prosjekt for oss. Akkurat som Nera Networks er vi en internasjonal aktør. Dermed kan vi håndtere implementering og support over hele verden, forteller adm. direktør Kai Kolstad i Columbus IT Partner, som er forhandler av Axapta.

I tillegg til administrative og økonomiske funksjoner vil det nye systemet håndtere materialstrømmen fra leverandører, og planlegge, styre og overvåke produksjonen. E-handelsløsningen i systemet blir sentral for håndteringen av de eksterne forretningsprosessene mot kunder og leverandører. Avdelinger i mange land kan kobles opp mot styringssystemet og kommuniser direkte med hverandre.

- Vi gjennomgår og designer arbeidsprosessene slik at informasjonsflyten blir mest mulig effektiv og understøtter dette med en fullintegrert systemløsning. Målet er å redusere dobbeltarbeid og feilkilder. Dette omfatter alle ledd fra vi sender et tilbud, via produksjon og leveranse til oppfølging og fakturering, forteller Hovland.

- Vår IT-strategi stiller store krav til integrasjon og fleksibilitet. Den forutsetter én database i bunn og mest mulig NT-baserte applikasjoner. Axapta tilfredsstiller alle disse kravene, samtidig som det er språkuavhengig og enkelt å implementere i avdelinger i mange land, legger han til.

Egen portal

Med det nye systemet oppretter Nera Networks sin egen B2B-portal for integrerte transaksjoner med volumleverandører. Portalen vil håndtere både innkjøp og salg.

- E-bestilling betyr sikrere og hurtigere informasjonsflyt. Ved bestilling på internett får man automatisk beskjed om produktene er tilgjengelige. På sikt legger vi også opp til e-handelsalg der OEM-kundene selv kan plassere sine bestillinger rett i det nye systemet, avslutter Arvid Hovland i Nera Networks.

Alle løsninger utvikles på engelsk slik at den enkelt fungerer i konsernets utenlandske enheter.

-----------

Nera Networks er en del av Nera ASA, en av Norges fremste høyteknologi- og eksportbedrifter, børsnotert i Oslo, og med avdelinger i Argentina, Brasil, Chile, Colombia, Dubai, England, Filippinene, India, Indonesia, Irland, Italia, Jordan, Malaysia, Marokko, Mexico, Norge, Pakistan, Polen, Russland, Singapore, Sør-Afrika, Spania, Thailand, Tsjekkia, Tyskland, USA, Venezuela og Vietnam.

- Bare 10 prosent av omsetningen ligger i Norge. Våre kunder er først og fremst offentlige institusjoner og teleoperatører i over 30 land, sier Hovland.

Det er Nera-produkter som kringkaster norsk radio og TV, og som sikrer kommunikasjonen til handelsflåten og oljeplattformene. Da mobiltelefonen erobret verden samtidig som telemonopolene falt i land etter land, førte det til et internasjonalt gjennombrudd for denne norske teknologien.

Columbus IT-partner er en ledende internasjonal forhandler av ERP-løsninger (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationship Management), Business Intelligence, e-handelsløsninger og ASP. Selskapet er en internasjonal serviceorganisasjon med over 1000 medarbeidere i 28 land. Gjennom et globalt nettverk av partnere tilbyr de komplette integrerte, kvalitetssikrede og standardiserte løsninger.

www.logistikk-ledelse.no© 2002

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063