23948sdkhjf

LOGMA: Guru-seminar på Industriens Motemesse: DVH og e-handel

LOGMA:Guru-seminar på Industriens Motemesse: DVH og e-handelI oktober planlegger LOGMA et guru-seminar i samarbeid med TESS. Det skal handle om DVH-anskaffelser og e-handel. DVH-artikler (Drifts- og v...

LOGMA:

Guru-seminar på Industriens Motemesse: DVH og e-handel

I oktober planlegger LOGMA et guru-seminar i samarbeid med TESS. Det skal handle om DVH-anskaffelser og e-handel. DVH-artikler (Drifts- og vedlikeholdsprodukter) er en type produkter som ofte gir oss problemer både anskaffelses- og kostnadsmessig, men vi må ha dem.

DVH eller MRO-materialer (maintenance, repair and operations) dreier seg vanligvis om anskaffelse og service av materialer av typen arbeids-, sikkerhets-, renholds- og elektrisk utstyr, samt mindre verktøy, slanger, klemmer og alle typer spesial- og forbruksinnkjøp til driften. Anskaffelsesprosessen for denne type materialer utføres gjerne gjennom et samarbeide mellom innkjøp, vedlikehold og annet ledelsespersonell. Dette er tidkrevende og kostbart. Lagring av DVH-materialer gir mye ukurans og svinn, samt at disse materialene får svært lav omløpshastighet.

Nytt innkjøpskonsept

TESS lanserte for tre år siden sitt nye innkjøpskonsept for denne typen produkter. De hadde prøvet ut et amerikansk konsept i Norge - med svært gode resultater.

Forenkling av innkjøp gjennom konseptet In-Plant Shop viste til store, målbare kostnadsreduksjoner ved anskaffelser av DVH-materialer. Kostnadsbesparelser på over 30% i forhold til dagens situasjon oppnås av bedrifter i USA. Jeg har selv vært på bedriftsbesøk og fulgte dette innkjøpskonseptet og sett hvordan det virker i praksis.

Konseptet In-Plant Shop har sitt utgangspunkt i ønsket om å eliminere sløsing innen innkjøpsprosessen for DVH-materialer. Georg Krauter, gründeren av konseptet og bedriften ISA-Industrial Systems Associates, gjennomgikk innkjøpsprosessen for å forenkle og fjerne alle unødvendige og doble håndteringer av alle slag - herunder også faktureringer.

At det var mye å hente på dette området hadde han erfaring for: Erfaringstall fra USA der DVH-innkjøp representerer 6-10% av bedriftens totale innkjøp, mens disse innkjøpene står for 60% av de totale innkjøpstransaksjoner. Videre har DVH-lagrene lav omløpshastighet - mindre enn 2 pr år.

Guru-seminar Industriens Motemesse DVH´01

På seminaret om E-handel og Integrerte forsyningstjenester på Industriens Motemesse DVH'01 vil vi hente inn Guruer som kan både E-handel og logistikk. DVH´01 vil også by på over 100 utstillere innen denne interessante forsyningslogistikken - innenfor drift og vedlikeholdsprodukter til industrien.

Vi håper at dette skal resultere i stor oppslutning fra en rekke beslutningstakere til å delta på både seminarer og utstillinger. Det hele vil finne sted på Sjølyst 10. til 12. oktober 2001.

Hilsen Presidenten

www.logistikk-ledelse.no© 2001

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078