23948sdkhjf

Truckmarkedet: Mitsubishi lanserer nye el.trucker

Truckmarkedet:Mitsubishi lanserer nye el.truckerMed introduseringen av fire nye 80 volts elektriske motvektstrucker med løftekapasitet opp til 3.5 tonn, hevder Mitsubishi nå å ha ett av verdens beste ...

Truckmarkedet:

Mitsubishi lanserer nye el.trucker

Med introduseringen av fire nye 80 volts elektriske motvektstrucker med løftekapasitet opp til 3.5 tonn, hevder Mitsubishi nå å ha ett av verdens beste el.truckutvalg. Luftgummihjul for inne/utebruk er spesielt aktuelt i Norge. Her dekker det nye utvalget både 3- og 4-hjuls 48 volts modeller med kapasiteter fra 1.6 til 2.0 tonn og 4-hjuls 80 volts modeller fra 2.0 til 3.5 tonn.

Med 80 volt får trucken lengre arbeidssykluser per lading uten å øke batterivolumet. Det gir kompakt utførelse og mindre plassbehov. Ny styreaksel som på dieselmodellene og store hjul gir stabilitet. Kombinasjonen kompakt utførelse og stabilitet gjør 80 volt modellene spesielt godt egnet til kombinasjonsbruk ute og inne, hevdes det i en pressemelding. Utebruksegenskapene blir bedre med større hjuldimensjoner, noe som spesielt gir positivt utslag ved kjøring på ujevnt underlag.

Transistorkontrollert hydraulikk hevdes å gi hårfin lastplassering i alle håndteringssituasjoner som krever nøyaktighet. Konsoll med «fingertuppkontroll» for mast- og gaffelbevegelsene og ratt med liten diameter skal gjøre føreren i stand til å manøvrere hurtig og nøyaktig, selv på de mest trange områder. Lav gulvplate, stort stigtrinn og kraftig gripehåndtak, gjør på- og avstigning meget enkel.

Ny mast gir bedre sikt

Mitsubishi har innført en ny mastkonstruksjon hvor mastvangene er gjort smalere i synsretningen og bredere i lengderetningen. Sylindre og slanger er skjult. I sum gir disse forholdene en mast med god sikt og stivhet. Føreren har full kontroll. Et lettlest og godt synlig panel inkluderer digitalklokke, batteristatusmåler og et speedometer. Indikatorer varsler føreren om børsteslitasje, servicebehov, varmgang og bremsevæskenivå.

Situasjonstilpasning

I likhet med 48 volt modellene som nylig ble lansert, er også 80 volts modellene utstyrt med produsentens eget system som tilpasser ytelsene til de aktuelle arbeidsformålene for trucken. Truckføreren kan på et øyeblikk skifte mellom «normal», «høy ytelse», «økonomi», «lange avstander» og «korte avstander». Disse forhåndsinnstillingene kan deretter finjusteres gjennom 26 individuelt tilpassede funksjoner uten noen form for verktøy eller hjelpemidler.

48 volt el.trucker

Mitsubishis 3-hjulinger er spesielt beregnet for bruk inne og i smale kjøreganger. Tvilling styrehjul bidrar både til ekstra stabilitet, samtidig som at mindre punktbelastningen mot underlaget reduserer dekkslitasjen. En elektronisk føler kommuniserer styrehjulsvinkelen til drivhjulene. Det sikrer ifølge Mitsubishi sikker og glippfri hjultrekk på alle overflater.

Ved å også plusse på en serie kompakte 4-hjuls trucker, har Mitsubishi gitt truckbrukere en enda større valgmulighet. Rammen for 48 volts 4-hjulstruckene er tilpasset fra 3-hjulsserien, noe som i følge importøren Jæger Truck gir fordeler som kompakte ytre mål og gjennomprøvet kvalitet.

Mer om Mitsubishis truckutvalg finnes på www.mitforklift.com

www.logistikk-ledelse.no© 2001

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062