23948sdkhjf

Nytt forhandleranlegg i Drammen: MANs nye storstue

Nytt forhandleranlegg i Drammen:MANs nye storstueOrdfører Lise Christoffersen i Drammen foretok før ferien den offisielle åpningen av MAN Last og Buss AS avd. Buskerud sitt nye tungbilanlegg i Kobberv...

Nytt forhandleranlegg i Drammen:

MANs nye storstue

Ordfører Lise Christoffersen i Drammen foretok før ferien den offisielle åpningen av MAN Last og Buss AS avd. Buskerud sitt nye tungbilanlegg i Kobbervikdalen et par km sør for byen.

Etter at Buskerud Bilsenter AS i 1998 sa opp sin forhandleravtale med MAN til fordel for Bertel O. Steen, har merket hatt en svært vanskelig situasjon i dette store og viktige distriktet. Selv om MAN hele tiden har hatt en servicepunkt i byen, har mangelen at et forhandleranlegg resultert i en dramatisk svikt av salget. Stadige utsettelser av det nye anlegget gjorde heller ikke situasjonen enklere.

Gleden var derfor påtagelig stor da Drammens ordfører Lise Christoffersen klippet snoren og kunne erklære anlegget for offisielt åpnet.

Anlegget ligger tett ved E18 med gode avkjøringsmuligheter. Beliggenheten er således ideell både med tanke på et betydelig og aktivt lokalmarked, foruten den store gjennomgangstrafikken.

33 millioner kroner

Totalt er det investert nærmere 33 millioner kroner i det nye anlegget, inklusive den attraktive tomten på ca. 16 dekar. Denne ble i sin tid kjøpt av Drammen kommune, som i følge MAN hele veien har vist stor velvilje i forbindelse med gjennomføringen av prosjektet. Bygget er slik plassert at det er gode utvidelsesmuligheter for både verkstedet og kontordelen.

Bilanlegget i Kobbervikdalen er det fineste og mest moderne MAN-anlegg i Norge. Selve bygget rommer et moderne tungbilverksted på ca. 1.000 kvm med seks reparasjonsplasser, egen kontrollhall for periodisk kjøretøykontroll og vaskehall. Verktøy og utstyret er av det mest avanserte i sitt slag. Blant annet kan verkstedet by på både rulleprøver og sporingsplate. Gjennomkjøringene er på 30 meter for å kunne håndtere eventuelt økte vogntoglengder i fremtiden. Delelager, kontorer og sosiale rom er på til sammen nesten 600 kvadratmeter. Det nye MAN-anlegget er fra første stund med på MANs 24-timer EuroService, og egen servicebil vil kunne rykke ut på kort varsel til MAN-kunder som får problemer ute på veien.

Erfarne medarbeidere

Allerede fra første dag har det nye forhandleranlegget en verkstedbemanning med en solid merkeerfaring. Det har lykkes MAN Last og Buss å få fatt i både nøkkelpersonell og mekanikere som er vel vant med å jobbe med MANs nyttekjøretøyer. Samtidig har verkstedet også en solid kompetanse for å jobbe med andre merker.

Salgssiden har vært operativ i lang tid utfra salgskontor i Drammen sentrum. Nå er salgsavdelingen selvsagt på plass i det nye anlegget i Kobbervikdalen. Man har forsøkt å gjøre bygget så kundevennlig som mulig, samtidig som forholdene til de ansatte er ivaretatt på best mulig måte. Blant annet er det lagt godt til rette for funksjonshemmede.

MAN Last og Buss AS avd. Buskerud har også salgskontor på Hønefoss, samt kontraktverksteder på Hønefoss og Flå i Hallingdal. Dette gir god dekning også av de nordre og vestre delene av Buskerud, samt Valdres.

www.logistikk-ledelse.no© 2001

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079