23948sdkhjf

Dachser Norway med utslippsfrie leveringer i Oslo

77 prosent av alle Dachsers stykkgodsforsendelser i Oslo sentrum skal være utslippsfrie.

Dachser Norway opplyser i dag at de setter i gang sitt eget utslippsfrie leveringsprosjekt. Logistikkleverandøren har nå to VW eCraftere som skal levere forsendelser direkte til varemottakere inne i Oslo sentrum.

I likhet med mange andre byer har Oslo utviklet en ambisiøs klimastrategi og innen 2030 er målet deres at 95 prosent av all distribusjon i sentrum skal være utslippsfri.

For å oppfylle kravene fra Oslo kommune og forsyne sentrum på en bærekraftig måte har Dachser Norway, i samarbeid med en tredjepart, startet å levere forsendelser i dette området ved hjelp av to VW eCraftere.

Disse blir brukt til å levere forsendelser på opptil 200 kg og 1,5 kubikkmeter.

Lasting og opplading av de to elektriske varebilene vil foregå utenfor Dachser Norways avdeling på Vinterbro og bilene vil kjøre to runder inn til byen hver dag. Varebilene vil kjøre direkte til mottakerne uten å passere en hub mellom Dachsers terminal og Oslo.

I andre trinn i prosjektets utrullingsplan vil to 16-tonns elektriske lastebiler bli brukt til å transportere opp til 18 paller. Denne andre fasen forventes å starte i første kvartal 2021 – så snart kjøretøyene er tilgjengelig.

Innovativt og miljøvennlig 

- Denne måten å transportere på representerer en innovativ og fremfor alt miljøvennlig måte å gjennomføre leveranser på, sier Armend Krasniqi, som er General Manager European Logistics på Vinterbro.

- Vi jobber med kunden i fokus, og derfor er vi avhengig av å kunne følge dagens utvikling når det gjelder miljøvennlig drift. Vi har undersøkt forskjellige kjøretøysalternativer lenge. Dette er kun starten på en lang reise mot en mer miljøvennlig måte å utføre logistikktjenester på.

Dachsers City Distribution Innovation Project

Prosjektet innebærer en kontinuerlig utvikling av tjenester, teknologi og løsninger for bærekraftige og innovative vareleveringer i tråd med de stadig økende utfordringene i trafikken og juridiske rammeverk.

- Jeg er stolt over at vi har nådd så langt på så kort tid. Vi har hatt god oppbakking fra Dachser-konsernets hovedkontor i Tyskland og jeg er takknemlig for den flotte innsatsen kollegaene mine i den norske avdelingen vår har bidratt med. Vi gleder oss til å arbeide videre med prosjektet, sier Armend.

Opphav og kilder: pressemelding fra Dachser

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078