23948sdkhjf

Covid 19: Glem "spriting" - nå er det "fogging" som gjelder

«Spriter» du bord, stoler og andre overflater når du skal gjøre corona-rent? Glem det! Nå er «fogging» med alkoholfri- og nedbrytbar væske løsningen alle vil ha.

Det mener i hvert fall Skydda, om løsningen som skal være mer effektivt og mye snillere mot hud, hender, tekstiler og miljø.

Utbruddet av Covid 19 har ført til en revolusjon i måten vi praktiserer renhold og desinfisering på. Formelle krav til hygiene er blitt kraftig skjerpet, samtidig som nye rutiner er blitt frivillig innarbeidet.

I takt med at skole, barnehager, treningssentre, hoteller, restauranter og offentlig transport er blitt gjenåpnet, har behovet for effektiv desinfisering av store områder, rom og flater meldt seg med full tyngde.

Metoden heter «fogging».

- "Fogging" vil si at man ved hjelp av en enkel, motordrevet sprøyte legger en hinne av desinfeksjonsmiddel over områdene om skal rengjøres. Metoden er svært effektiv fordi den dekker store flater veldig kjapt og fordi væsken som brukes er alkoholfri, nedbrytbar og ufarlig for omgivelsene, forklarer HMS-ekspert Bård Kulseth i Skydda Norge.

Når hinnen er lagt, trenger man kun å vente ca 1 minutt på at desinfeksjonsvæsken reagerer med omgivelsene og dreper bakterier, virus og sopp.

- Du trenger ikke tørke av flatene etterpå. Væsken fordamper av seg selv og brytes til slutt helt ned ettersom den er alkoholfri. Det gjør metoden svært effektiv for områder og gjenstander som må desinfiseres ofte.

Og det er nettopp fraværet av sprit, som har gjort at «fogging» har fått en nærmest eksplosjonsartet vekst i Norge i løpet av sensommeren.

- Bare de siste ukene, er det levert fogge-løsninger til store aktører innenfor bransjer som dagligvare, treningssenter, bygg- og anlegg, sport og kultur. Vi produserer for harde livet for å møte etterspørselen, og det er åpenbart at vi kun har sett starten. «Fogging» er rett og slett noe alle vil ha, sier Espen Thomassen, ansvarlig for salg i Elyte, som produserer væsken som brukes til «fogging».

Opphav og kilder: pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063