23948sdkhjf

8.000 flere containere over Westport i Risavika

Med NCLs nye lakserute fra Vestlandet til England er det forventet at opp mot 8.000 containere vil bli omlastet ved Westports havn i Stavanger.

Westport er et av Norges ledende havneterminalselskap med virksomhet i Stavanger og Bergen, vil spille en nøkkelrolle i NCLs satsning på containerisert sjøtransport til England og resten av Europa.

– Vi ser virkelig frem til å bidra med kompetanse og kapasitet slik at NCL kan levere store mengder norsk gods, herunder fisk, til det internasjonale markedet. Westport er stolte av å få være en viktig bidragsyter i omleggingen til en mer miljøvennlig og effektiv logistikk for norsk næringsliv, sier Kurt A. Ommundsen, adm. direktør i Westport.

Betydelig økning av godsgjennomstrømmingen

8.000 containere er en betydelig økning av den årlige godsgjennomstrømmingen i havnen i Stavanger, noe som ytterligere befester havnens rolle som det viktigste maritime knutepunktet på Vestlandet.

Store mengder norsk fisk går i dag via terminaler på Østlandet, selv om fisken kommer fra Vest- og Nord-Norge. Dette er noe NCL og Westport er glade for å kunne endre på, aller mest fordi det er en nasjonal ambisjon å flytte mer gods fra vei til sjø.

– NCL ser frem til et enda tettere samarbeid med Westport og håper at et styrket tilbud over Tananger blir tatt godt imot av vareeiere, sier Christian Knutsen, operations manager i NCL.

Øker også frekvensen til Rotterdam

NCL har flere ruter planlagt enn kun laks til England, og vil også øke sin frekvens til Rotterdam med konvensjonelt gods.

– Samtidig som lakseruten til England starter, setter vi opp to ukentlig anløp fra Rotterdam til Risavika. Jeg har stor tro på at dette vil gi en generell økning av europeisk last fremover, noe som betyr økt trafikk for Westport og Vestlandet, sier Knutsen.

Første seiling i det nye samarbeidet går allerede torsdag 17. september fra Stord til Stavanger, før lasten går videre ut i Europa.

Kilde: Westport

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078