23948sdkhjf

DSV etablert og automatisert i Vestby

DSV Road og DSV Solutions har flyttet hovedkontor, terminal og lager til Vestby. Lageret inkluderer en AutoStore for småvarer, og automasjonsgraden vil bli vesentlig høyere når autotrucker skal stå for helpallhåndtering.

DSV opplyser i en pressemelding at den nye lokasjonen sør for Oslo består av 12.000 kvm terminal, 32.000 kvm lager (inkl. en mesanin på 7.000 kvm) og 4.700 kvm kontor- og personalfasiliteter. Anlegget skal miljøsertifiseres i henhold til Breeam-NOR, som er en av de mest brukte miljøsertifiseringene internasjonalt for kommersielle bygninger. Det er Logistic Contractor som har oppført bygget.

Selskapets Air & Sea divisjon vil fortsatt ha sitt hovedkontor i Lillestrøm, blant annet som følge av ønske om nærhet til Gardermoen.

AutoStore med 28.000 kasser

DSV har valgt å benytte AutoStore til lagring og plukk av småvarer og ifølge leverandøren Element Logic AS vil DSV gjennom denne investeringen ta et vesentlig grep i effektiviseringen av sine eksisterende kunder, samt tilrettelegge for den økende etterspørselen innenfor e-handel. AutoStore-anlegget består av 28.000 kasser, ni roboter og tre karusellporter. Som mange vet kan det enkelt utvides og imøtekommer dermed DSVs ønske om et system som er fleksibelt, smart og som enkelt skal kunne skaleres i takt med deres sluttkunders behov.

– Vi ønsker å være med på netthandelsbølgen, og for å få til dette er vi nødt til å investere i automatikk som ville gi oss kostnadseffektive løsninger. Vår investering er plassbesparende, samtidig som den gir en økt effektivitet på opptil fem ganger manuell håndtering. De viktigste faktorene for DSV i en slik investering var kvalitet, produktivitet, fleksibilitet og pris, sier Alexander Kaasa, Senior Manager Business Development i DSV Solutions. Han legger til at de valgte Element Logic som en følge av at de kunne vise til et velprøvd system med en rekke kjente referanser.

– Element Logic er en leverandør vi tidlig fikk tillit til, som også forstod vår butikk med våre utfordringer. Fleksibiliteten og nærheten har vært helt avgjørende for at vi har fått til en god start, sier Kaasa.

Mats Bjerkaas, daglig leder i Element Logic Norge, sier at fleksibiliteten og skalerbarheten til AutoStore gjør at det passer veldig godt for 3PL-virksomheter og er overbevist om at dette vil gi positive effekter også for DSV og deres kunder.

– Terskelen for å investere i AutoStore blir stadig lavere, og vi ser en merkbar økning av AutoStore-prosjekter også for små og mellomstore bedrifter, sier Bjerkaas.

DSV har valgt å benytte AutoStore til lagring og plukk av småvarer og ifølge leverandøren Element Logic AS vil DSV gjennom denne investeringen ta et vesentlig grep i effektiviseringen av sine eksisterende kunder, samt tilrettelegge for den økende etterspørselen innenfor e-handel. Foto: Element Logic

Stort automasjonsanlegg med 35.000 pallplasser

AutoStore-anlegget er plassert i en hall som også rommer et manuelt lager med 25.000 pallplasser. Reolene her er levert av Jungheinrich Norge som også skal stå for leveransen av 35.000 pallplasser som er under oppføring i en tilstøtende lagerhall. Ifølge DSV vil helpallhåndteringen der skje ved hjelp av autotrucker.

Kilde: DSV, Element Logic

Artikkelen er en del av vårt tema om Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078