23948sdkhjf

ENDÚR signerer samarbeidsavtale med teknologiselskapet ELOP

ENDÚR AAK har signert en samarbeidsavtale med teknologiselskapet ELOP, et selskap som har utviklet et banebrytende verktøy for inspeksjon av betongkonstruksjoner.

– Våre tjenester, kombinert med deres innovative inspeksjonsverktøy, er en perfekt match, sier konserndirektør i ENDÚR, Hans Petter Eikeland.

 ELOP AS er en teknologi- og softwareleverandør som har utviklet et banebrytende nytt verktøy som muliggjør inspeksjon av betongkonstruksjoner. Inspeksjonen skjer ved hjelp av egenutviklet, patentert ultralydteknologi, sanntids 3D-videoer, modeller og bilder.

– Kort fortalt har de utviklet en skanner som sjekker betongen for feil og svakheter. Markedet for teknologien er enormt. Det finnes utallige broer, kaier, bygninger og installasjoner offshore hvor man ikke nødvendigvis kjenner konstruksjonens faktiske tilstand. Utfordringen er å komme til på steder med krevende tilkomst. Dette er vårt spesialfelt, og samarbeidsavtalen gjør at vi nå kombinere ELOPs innovative teknologi med ENDÚRs kompetanse innen tilkomstteknikk, inspeksjon og vedlikehold, sier administrerende direktør i ENDÚR AAK, Rune Sele.

 ENDÚR AAK har markedsledende kompetanse på tilkomstteknikk og tjenester som inspeksjon, reparasjon og vedlikehold av betongkonstruksjoner.

– Vi ønsker at ENDÚR AAK tar i bruk vår teknologi så snart den er kommersielt tilgjengelig, noe den trolig vil være i februar 2021. Avtalen innebærer at ENDÚR vil være vår foretrukne samarbeidspartner og at vi vil tilby et opplæringsprogram for bruk av teknologien. Det er et mål at ENDÚR AAK skal være det første ELOPsertifiserte selskapet i Norge sier Kjersti Kanne, administrerende direktør i ELOP.

 Avtalen innebærer at selskapene gjensidig vil tilby hverandres tjenester mot egne og felles kunder, samt samarbeide om felles anbudsinnlevering der dette er naturlig. Samarbeidet vil også omfatte eventuell etablering og videreutvikling av felles tjenester for eks i forbindelse med betongrehabilitering. 

Opphav og kilder: Distinkt

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.516