23948sdkhjf

Cargotec og Konecranes går sammen

De to store finske industrikonsernene Cargotec Corporation og Konecranes Plc har undertegnet en fusjonsplan.

Ifølge en børsmelding vil «det fremtidige selskapet» være en kundefokusert global leder innen bærekraftig materialflyt med en samlet omsetning på syv milliarder euro.

Grønne løsninger

Cargotecs styreformann, Ilkka Herlin, uttaler at bærekraft har stått høyt på Cargotecs agenda siden grunnleggelsen, og denne sammenslåingen gjør at de kan bli en global leder innen bærekraftig materialflyt.

– Kundene våre søker i økende grad etter grønne løsninger, og sammen vil vi få bedre muligheter til å løse kundenes utfordringer. Jeg tror dette er en utmerket mulighet for verdiskaping både fra et forretningsperspektiv og også å forme global handel til det bedre. Det fremtidige selskapet vil være godt posisjonert for å utnytte disse mulighetene og skape sterke verdier for sine kunder, ansatte og aksjonærer, sier Herlin i børsmeldingen.

Gjennomføres til neste år

Konecranes styreleder, Christoph Vitzthum mener at kundene vil dra nytte av selskapenes kombinerte teknologier og enda bedre servicefunksjoner.

– Dette er et sentralt øyeblikk for den finske industrien og materialhåndteringsindustrien som helhet, og vi er helt klare og forpliktet til å gripe denne historiske muligheten, uttaler Vitzthum, som er foreslått som styreleder for «det fremtidige selskapet».

Under forutsetning av at fusjonen blir godkjent av både konkurransemyndigheter og de to selskapenes generalforsamlinger forventes den å bli gjennomført i løpet av fjerde kvartal 2021.

Om selskapene

Cargotec er et finsk industrikonsern som utvikler ulike lasthåndteringssystemer. Selskapet er delt inn i forretningsområdene Kalmar, Hiab og MacGregor som alle er pioner og anerkjente leverandører innenfor sine bransjer over hele verden. Cargotec har ca. 12.000 ansatte og omsatte i fjor for ca. 3,7 milliarder euro.

Konecranes et verdensledende finsk konsern som utvikler ulike kraner og løftesystemer innenfor industri, skipsverft, havner og terminaler. Konecranes har over 17.000 ansatte og omsatte i fjor for ca. 3,3 milliarder euro.

Begge selskapene er notert på Nasdaq Helsinki-børsen.

Kilde: Cargotec, Konecranes

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109