23948sdkhjf

Peab rehabiliterer kai på Haakonsvern

På oppdrag fra Forsvarsbygg skal Peab Anlegg rehabilitere den gamle utrustningskaien på Haakonsvern i Bergen. Kontrakten har en verdi på 120 millioner kroner.

Utrustningskaien ved Haakonsvern orlogsstasjon (HOS) skal fornyes, slik at kaien tilpasses Sjøforsvarets nye fartøystruktur. Kaien er bygget i 1960, har en kaifrontlengde på 190 meter, er mellom 10 og 12 meter bred og er bygget som en åpen bjelkedekkekai av betong.

− Vi har tidligere gjort mange prosjekter for Forsvarsbygg, og for oss er det en tillitserklæring å få tildelt dette oppdraget. Det er et veldig spennende prosjekt, både med tanke på selve jobben vi skal gjøre og at vårt arbeid vil bidra til at Forvarsbygg får større nytteverdi av kaien, sier administrerende direktør Johan Hansson i Peab Anlegg.

Bruker egne fagarbeidere og lærlinger
Peabs oppdrag omfatter betongrehabilitering og forsterkning av eksisterende kai. Prosjektet omfatter også sjøarbeider, blant annet med utdypning og mudring av havnebasseng. I tillegg omfatter kontrakten heving av en lekter, etablering av nødvendige sikringstiltak på kaien og oppføring av to nye kaihus.

− Dette er en interessant jobb for oss, og vi er mange ansatte i Peab som gleder oss til å komme i gang med prosjektet. Hoveddelen av jobben er betongrehabilitering, med mye vannmeisling og katodisk beskyttelse. Her skal våre egne dyktige betongarbeidere utføre arbeidet, og vi beregner rundt 8000 timeverk på denne delen av jobben. Vi skal også ha med betonglærlinger i prosjektet, sier Peab Anleggs prosjektleder Anders Diesen.

Stor elektrojobb
Elektroarbeider er også en stor del av oppdraget. Eksisterende omformerstasjon skal rehabiliteres og oppgraderes, med nytt omformeranlegg for landstrøm og etablering av teknisk infrastruktur til kaien.

− Det vil bli en stor kontrakt med underentreprenør på elektroarbeidene. Vi har gjennomført mange lignende prosjekter tidligere, og ser frem til å levere et godt planlagt og vel gjennomført prosjekt for Forsvarsbygg, sier Diesen.

Peabs kontrakt er en generalentreprise. Byggearbeidene starter opp i slutten av 2020 og etter planen skal kaien kunne tas i bruk fra midten av 2022.

Opphav og kilder: Peab

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095