23948sdkhjf

Bergen: Her er kommunens første utslippsfrie byggeplasser

Etat for utbygging i Bergen kommune og kraftselskapet BKK samarbeider om å utvikle de to første utslippsfrie kommunale byggeprosjektene i Bergen.

Bergen kommune og BKK skal samarbeide om å utvikle utslippsfrie byggeplasser. To pilotprosjekter er klare.

Anleggsmaskiner står for 13 prosent av klimagassutslippene i Bergen. Etat for utbygging i Bergen kommune og BKK samarbeider om å utvikle de to første utsleppsfrie kommunale byggeplassene.

Erfaringen fra de to pilotprosjektene skal brukes til å gjøre alle byggeplassene frie for utslipp av klimagasser.

- Byrådet vil at alle byggeplassene våre skal være utslippsfrie innen 2025, og ikke bare fossilfrie. Dersom vi makter å få ned utsleppene i bygg og anlegg, vil det ha mye å si for målet om å få ned de samlede klimagassutslippene, sier byråd for finans, næring og eiendom, Erlend Horn.

Etat for utbygging er blant de største byggherrene på Vestlandet. Etaten har inngått en forskings- og utviklingsavtale med BKK for å gjennomføre to pilotprosjekt der byggeplassene skal væra utslippsfrie. En vesentlig faktor for å få ned utsleppa er å gjøre byggeplassene elektriske. Prosjektleder for innovasjon i BKK, Camilla Moster, sier at byggebransjen er et viktig satsingsområde for energiselskapet.

Pilotprosjektene som planlegges for utslippsfri gjennomføring, er Midtbygda sykehjem, med planlagt oppstart i 2023, samt bygging av nytt garderobeanlegg, og her vurderer man både Varden og Arna Stadion som alternativer.

Opphav og kilder: Bergen kommune

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078