23948sdkhjf

Bygger Bama-bygg på 32.000 kvm

Alento AS har nå startet arbeidene med ett av de største enkeltstående byggeprosjektene i Viken for tiden, nærmere bestemt Bama-bygget på Tranby i Lier.

– Det kommer til å være totalt mellom 300 og 400 arbeidere som vil være i sving med gigantprosjektet, sier Alento-sjef Kristian Lindland.

Tomta, den såkalte Kværner-tomta like ved Aker Solutions på Tranby i Lier, er på hele 85.000 kvadratmeter. Her skal det nye Bama-bygget nå vokse opp med en grunnflate på 22.500 kvadratmeter. Grunnarbeidene startet i august, og bygget skal stå ferdig i april 2022. Bama-bygget oppføres i henhold til strenge miljøkrav og skal sertifiseres etter Breeam-standard.

Eksplosiv vekst
Alento AS, som holder til på Åssiden i Drammen, ble stiftet i 2013 med fire ansatte. I dag er det 41 ansatte, og selskapet omsetter for godt over 600 millioner kroner.

– Ordrereserven for neste år er allerede like stor som den årlige omsetningen, og i oktober flytter vi over til nye og moderne lokaler i Kjellstad Næringspark rett ved E18 i Lier, opplyser Lindland.

Det har vært mange store og prestisjefylte prosjekter siden oppstarten inkludert blant annet Stadionkvartalet i Mjøndalen, Nordre Jarlsberg Brygge, Engersand-prosjektet, Cater-bygget på Liertoppen, Visma-hovedkontoret i Tønsberg og Røyken Næringspark, men ingen er i nærheten av det som nå skjer på Tranby der frukt- og grønnsaksgiganten Bama virkelig tråkker til med et bygg med over 32.000 kvadratmeters bruksareal. 

Bama valgte Alento og Lier
Virksomhetene til Bamas Industri og Bamas blomstervirksomhet skal flyttes og samlokaliseres på Tranby. Bama Industri videreforedler i dag salater, frukt og grønnsaker ved to produksjonsanlegg i Lier. Når bygget står ferdig vil det være tilrettelagt for betydelig kapasitetsvekst og effektiv produksjon. 

Bamas blomstervirksomhet, som i dag er lokalisert på fire forskjellige steder, flytter og samler sin virksomhet til det nye bygget allerede i desember 2021. Det blir 400 arbeidsplasser lokalisert i det nye BAMA-bygget, og årsaken til at konsernet valgte å satse videre i nettopp Lier er nærheten til markedet og til det viktige produsentmiljøet i området samt miljøgevinster og kompetansen hos de ansatte. 

Drammensselskapet Alento AS vant anbudsrunden om totalentreprenør-oppdraget, mens Kongsberg Entreprenør AS står for selve grunnarbeidet, Stenseth & RS Entreprenør tar seg av betongarbeidet og Alentos søsterbedrift Metacon Industrimek AS i Rakkestad har ansvar for råbygg og stålentreprise.

Totalt vil det være mellom 50 og 150 som arbeider inne på anleggsområdet til enhver tid, og samlet sett vil det være mellom 300 og 400 som er involvert i gigantprosjektet på Tranby.

Slik vil Bamas bygg på Tranby i Lier fremstå når det er ferdig med 22.500 kvadratmeter grunnflate og 32.000 kvadratmeter bruksareal. Bygget skal huse både Bama Industri og Bamas blomstervirksomhet. Illustrasjon: Arkitektene Astrup og Hellern

Kilde: Alento

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.047