23948sdkhjf

Hammerfest: 4000 meter stålkjernepeler og 390 pelepunkter

4000 meter med stålkjernepeler skal ned i det harde underlaget for å lage fundamentet for det nye sykehuset.

Sør-Norsk Boring i gang med å fundamentere for nye Hammerfest sykehus. I 2025 skal det nye sykehuset stå ferdig. Sør-Norsk Boring er en av mange underentreprenører som allerede er godt i gang med å sørge for prosjektets suksess.
– Det er ikke ofte vi har oppdrag så langt nord. Så dette er en veldig spennende for oss, sier driftsleder Jarle Hundershagen.

– Vi har hørt at høststormene kan bli voldsomme. Men vi er godt forberedt, og gleder oss til fortsettelsen.
Sør-Norsk Boring er blant de første underentreprenørene som jobber på tomta og skal være her langt ut på senhøsten. Det er Consto AS som er hovedentreprenør.

4000 meter med slike peler skal ned i jorda under det nye sykehuset.

– Vi har satt opp i utgangspunktet 31 skift og har mobilisert to borerigger, kompressorer og graver for å utføre jobben. Mesteparten av utstyret og materielt ble sendt med båt, men det har også blitt fraktet utstyr på vei, sier han.

Skiftene er godt i gang med å sette ned stålkjernepeler i bakken.

4000 meter med stålkjernepeler

Sykehusbygget blir fire etasjer høyt og 33.162,6 kvadratmeter stort. Kommunen og universitetet skal ha til sammen 7.000 m2 av disse. Til sammenligning er dagens sykehus 23.000 kvadratmeter.
For at sykehuset skal stå på stødig underlag er det viktig at fundamenteringen gjøres av erfarne folk.

– Vi skal fundamentere for hele tomta her. Det er rundt 390 pelepunkt for oss, og rundt 4000 meter med stålkjernepeler, forteller Jarle.
En forholdsvis stor oppgave selv for et firma som til daglig driver med dette.

Skiftene er godt i gang med å sette ned stålkjernepeler i bakken.

– Dette er et givende oppdrag med noen utfordringer da grunnen består av mye grov stein og hardt fjell.

– Vi har stor erfaring med denne typen jobber. Med våre teknologiske og faglige ressurser, har vi kapasitet til å utføre alle typer oppdrag i ulike masser og terreng, sier han videre.

Grunnsteinen ble lagt ned av helse- og omsorgsminister Bent Høie mandag 8. juni 2020. Steinen vil ligge nedfelt i gulvet i vestibylen på det nye sykehuset. Det nye sykehuset er planlagt med 89 senger, 35 poliklinikk- og spesialrom og 7 rom for røntgen og radiologi.

Kontroll på tidsbruk

Et gigantisk prosjekt som et nytt sykehus krever god prosjektledelse, og for underentreprenørene handler det om å levere i tide med rett kvalitet.
Å ikke levere i tide kan føre med seg en uendelig rekke av forsinkelser og overskridelser, og ingen underleverandør vil være den uheldige som måtte forsinke et prosjekt av slike dimensjoner.

Sør-Norsk Boring bruker SmartDok som en integrert del av prosjektarbeidet.

– Vi bruker og utvider bruken av følgende moduler: timeregistrering med overføring til lønn og kalkulasjonsverktøyet, maskinregister, HMS/KS (pro versjon) og prosjektmodulen. SmartDok-appen har blitt en del av arbeidshverdagen til alle ansatte og det er et enkel måte å organisere alle oppgaver på. Det er også et godt digitalt verktøy som gir mye informasjon på en enkel måte, sier Jarle.

– Vi har ca. 120 enheter registrert i maskinregisteret i SmartDok, der 15 er borerigger. Resten er kompressorer, lastebiler, gravere og biler, sier daglig leder i selskapet, Lars Oddvar Aulesjord.
– Maskintimer blir registrert og ført mot rett prosjekt for å ha god kostnadskontroll og timer brukt. Vedlikeholdstiden blir registrert i systemet for å ha kontroll på maskinkostnadene, sier Lars Oddvar til slutt.

Opphav og kilder: SmartDok

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078