23948sdkhjf

Tror nytt Digitalt veikart vil løfte byggenæringen

Nylig lanserte prosjektleder Jon Karlsen Digitalt veikart 2.0 for byggenæringen. Rapporten skal bidra til å øke forståelsen og kompetansen for digitalisering hos ledere i bygge, anleggs- og eiendomsnæringen (BAE).

– Dette er et løft for bransjen, sier konserndirektør Bård Sverre Hernes i Norconsult.

Arbeidet med Digitalt veikart 2.0 er utført i regi av Byggenæringens Landsforening (BNL), og har vært ledet av tidligere toppleder i Glava, Jon Karlsen. I et intervju med bygg.no peker Karlsen på at rapporten blant annet skal få lederne i næringen til å forstå hvorfor de skal digitalisere, og hvordan de skal gripe an arbeidet med digitalisering i egen organisasjon.

Les også: Digitalt veikart 2.0 startes opp...

– Hensikten er å skape forståelse, eierskap og forankring til hvordan ytterligere digitalisering kan gi norsk byggenæring forretningsmessige konkurransefortrinn til det beste for samfunn og bedrifter i hele verdikjeden, sier Jon Karlsen til bygg.no.

Bård Sverre Hernes, konserndirektør for Norconsults hovedkontor, er svært positiv til arbeidet som er lagt ned i Digitalt veikart 2.0.

– Digitalt veikart 2.0 vil bidra til å løfte BAE-næringen som helhet, ved at aktørenes bevissthet til digital kompetanse økes. Som bransje har vi mye å lære av hverandre, og vi har et felles ansvar for å dele kompetanse og erfaringer. I Norconsult og ellers i bransjen ser jeg flere sterke eksempler på den digitale innovasjonskraften som oppstår i prosjekter der tverrfaglig samarbeid i verdikjeden står sentralt, sier Hernes.

Rapporten kan leses her...

Opphav og kilder: Norconsult

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079