23948sdkhjf

God resultatfremgang for PostNord i Norge

PostNord Norge hadde en sterk resultatforbedring i tredje kvartal i år sammenlignet med fjoråret. Driftsresultatet etter årets ni første måneder økte med hele 165 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

I tredje kvartal hadde PostNord AS inntekter på 1.115 millioner kroner, en økning på 92 millioner kroner (+9 prosent) sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultatet i samme periode i år ble på 15 millioner kroner mot -9 millioner i fjor.

Sterk pakkevekst

De akkumulerte inntektene etter årets ni første måneder ble på 3.297 millioner kroner. Det er 221 millioner kroner mer (+7,2 prosent) enn i samme periode i fjor. Det akkumulerte driftsresultatet ble 69 millioner kroner, mot 26 millioner kroner i samme periode i fjor (+ 165 prosent).

– Resultatforbedringen skyldes i hovedsak en sterk pakkevekst i netthandelen som ventes å fortsette i fjerde kvartal. Siste kvartal har vanligvis langt høyere omsetning enn resten av året på grunn av Black Week og julehandelen, sier Robin Olsen, adm. direktør i PostNord AS.

Ny terminal i Bergen

Korona-krisen har forsterket den langsiktige trenden med økende netthandel i Norge.

– Det vil bli investert mye for å møte veksten i netthandelen og dermed i antall pakker. PostNord har i høst utvidet godsterminalen på Langhus med 10.000 kvm og dermed doblet kapasiteten til mer enn 200.000 pakker i døgnet. Planen er å tredoble pakkekapasiteten i Norge innen 2025, sier Olsen, som legger til at PostNord AS nå har besluttet å investere i en ny godsterminal i Bergen på 5.000 kvm.

– Den vil ha en kapasitet på 60.000 pakker i døgnet og det gjøre oss forberedt på økt netthandel på Vestlandet i årene fremover.

40 prosent utslippsreduksjon

PostNord-konsernet nådde i september 2020 målet om en reduksjon av klimagasser med 40 prosent sammenlignet med 2009.

– Dette viser at det er mulig å nå målet om å bli 100 prosent utslippsfrie i 2030 gjennom blant annet elektrifisering av kjøretøyparken, sier Olsen.

Kilde: PostNord

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063