23948sdkhjf

Hirtshals Stevedore valgte nyere brukt

Da Hirtshals Stevedore hadde behov for en kraftig reachstacker valgte selskapet å gå til anskaffelse av en nyere brukt 45-tonns Konecranes SMV 4535.

Hirtshals Havn har blitt et godsknutepunkt for hele den nordjyske delen av Danmark, og i havnen er for det meste besøk fra skip fra Norge, Island og Færøyene. Skipene frakter maskindeler, containere, vindmølledeler, trailere, transformatorstasjoner og mye, mye mer. Strømmen av gods er stigende, og tendensen er klar: Godset blir tyngre og tyngre, noe som stiller krav til både løfteutstyr, sikkerhet og håndtering:

– Vi trenger kraftigere maskiner som skal klare å løfte 35 til 40 tonn eller mer. Vi bruker i tillegg forskjellig spesialutstyr, som løfteutstyr, kjeder og stropper som raskt skal kunne monteres på maskinen for hasteoppgaver. Det er avgjørende for bedriften at vi kan omstille oss og få håndtert løfteoppgavene mens skipene er i havnen, forteller Uffe Nielsen fra Hirtshals Stevedore.

– Jeg kjenner godt til N.C. Nielsen i forbindelse med våre terminaltraktorer og gaffeltrucker. Det var derfor helt opplagt for meg å ta en titt i deres retning da jeg overveide å anskaffe en reachstacker, forteller Uffe Nielsen i Hirtshals Stevedore. Foto: Gert Laursen

45-tonns Konecranes

Riktig løfteutstyr er alfa og omega hos Hirtshals Stevedore, som siden starten i 2008 har gått til anskaffelse av et betydelig antall trucker og terminaltraktorer fra den store danske truckaktøren N.C. Nielsen som nå også har etablert seg her i landet.

Uffe Nielsen forteller at han løpende sonderer markedet for løfteutstyr, og han hadde en stund vært på jakt etter en Konecranes reachstacker med et par tusen kjøretimer på hekken. Foruten å tilby fabrikknye trucker tilbyr N.C. Nielsen et stort utvalg av nyere brukt materiell og hos dem fant Uffe Nielsen en nyere brukt Konecranes SMV 4535 reachstacker med en løftekapasitet på 45 tonn.

– Den ble blant annet levert med et containeråk og en spesiell løfteanordning som gjør det mulig å løfte selv svært vanskelig gods forteller Uffe Nielsen.

Etterspør mer og mer spesialløsninger

Salgssjef Jørgen Peter Lund hos N.C. Nielsen opplyser at selskapets Heavy Handling-område har utviklet seg raskt de siste årene.

– Kundene våre etterspør i større og større grad spesialløsninger på de mange forskjellige transportoppgavene. Terberg terminaltraktorer og Konecranes gaffeltrucker og reachstackere kommer i mange varianter og vi kan i tillegg spesialbygge reachstackere med løftekapasitet opptil 152 tonn. Med et stort utvalg av ekstrautstyr kan vi finne løsninger på selv de vanskeligste oppgavene på havneterminaler, distribusjonssentra og hos industribedrifter, hevder Lund.

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094