23948sdkhjf

Optimera bygger nytt sentrallager på 23.000 kvadratmeter

Optimera rigger seg for vekst og økt effektivitet med et nytt 23.000 kvm stort sentrallager på Vestby syd for Oslo. 

 

Allerede gir utsiden inntrykk av dimensjonene, og delen som skal huse det automatiske lageret er nå under tak med tyve meter frihøyde.

Optimera forventer å øke omsetningen mest på Østlandet, så den nye lokasjonen sparer mange tonnkilometer med varetransport.

– Dagens lager i Kristiansand har allerede for liten kapasitet. På Vestby får vi 23.000 kvadratmeter, og mulighet for utvidelse til totalt 35.000 kvadratmeter ved behov. De første lastebilene vil gå ut derfra første halvdel 2022, forteller Audun Tharaldsen, logistikksjef i Optimera.

Høy automasjonsgrad

SSI Schäfer leverer løsningen for den helautomatiske delen som både vil romme et kranlager for pall og en miniload-løsning for småvarer. Løsningen vil sørge for en betraktelig økning i både plukk- og lagringskapasitet, som igjen øker den generelle produktiviteten vesentlig.

– Det nye lageret blir skreddersydd våre behov. Effektivitetsforbedringen går både på automatisert håndtering, effektiv layout og færrest mulig håndteringer av varene fra de kommer inn til de går ut igjen. Hele flyten vil bli styrt og optimalisert gjennom et nytt lagerstyringsverktøy, sier Tharaldsen.

Ikke lagerførte varer kommer raskere

Varevolumene som skal ut i landet vil fortsette å øke, dermed følger leveringsfrekvensen etter.

– Kundene i våre Montér byggevarehus og Optimera Proffsentere vil først og fremst merke at det nye lageret kommer i drift gjennom kortere leveringstid på varer som ikke er lagerført, sier Tharaldsen.

Internt i Optimera vil man i det daglige få mer rasjonell logistikk. Butikksjefene vil oppleve mindre plukkfeil, og at de på grunn av hyppigere leveranser sjeldnere går tom for varer. De ansatte på sentrallageret får et av landets mest moderne lagerbygg, både med hensyn til komfort og løsninger, heter det i en pressemelding.

Om Optimera

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2.000 ansatte og over 12 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer, Hansmark og Montér. Optimera er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain. Konsernet har mer enn 180.000 medarbeidere i 68 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Opphav og kilder: Optimera

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Lastebiler over 16 tonn: 35 prosent opp - Scania tok mai, Volvo leder totalt
Bruker mye mer penger på vei, uten at veiene er blitt bedre
Mesta mot historiske seks milliarder i omsetning
Unngå E18 om du kan – dobbelt opp med veiarbeid
Biogass-rushet: 12 ganger flere søknader i mai enn i en normalmåned
Virke rapporterer om kritisk lav aktivitet i byggenæringen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095