23948sdkhjf

Kruse Smith: Vant konkurransen om nytt politihus i Kristiansand

Bane NOR Eiendom har inngått avtale med Kruse Smith om å bygge det nye politihuset i Kristiansand. Kontraktssummen er i underkant av 340 millioner kroner.

Bygget skal plasseres på jernbanetomten, og blir en del av det helt nye nærings- og kontorområdet Quadrum.

– Dette gleder vi oss veldig til. Vi er virkelig stolte over at vi er foretrukken entreprenør til Bane NOR Eiendom for dette praktbygget. I samarbeid med Bane NOR Eiendom er vi trygge på at vi vil gjennomføre et godt prosjekt og levere et flott sluttprodukt, sier en begeistret regionsjef i Kruse Smith, Anders Larsen.

Lang forhistorie

Quadrum-prosjektet har en ganske lang forhistorie. Allerede i 2011 ble de første planene for trekanttomta sendt inn til Kristiansand kommune, med prosjektskisser som var laget i samarbeid med kunstneren Kjell Nupen. Han så for seg å gjøre området rundt jernbanestasjonen til en port inn til byen – et konsept som fortsatt gjelder.

17.000 kvadratmeter

Politihuset er tegnet av Ghilardi+Hellsten Arkitekter. Det er arkitektonisk flott bygg på totalt 17000 kvadratmeter fordelt over ni etasjer. Det er et overordnet mål at prosjektet skal gjennomføres med et stort fokus på miljø. Derfor legges det vekt på bruk av miljøvennlige produkter samt produkter og løsninger som bidrar til lavt energiforbruk både i bygge- og driftsfase.

– Nå er vi fullt i gang med en spennende brukertilpasningsfase, hvor Politiet deltar aktivt i utformingen av sine nye lokaler. Dette er ikke standard kontorbygg. 20 prosent av arealet skal romme spesialfunksjoner, som AMK-sentralen og annen beslektet virksomhet. Vi har et utrolig bra lag på jobben, så dette skal gå fint, forteller Anders Larsen.

Stor interesse

Utbyggingen av Quadrum vil være et at de største byggeprosjektene i Agder de neste årene, og interessen rundt de utlyste anbudene har vært stor.

– Bane NOR Eiendom har jobbet lenge med Quadrum-tomten, og det er viktig for oss at vi nå kan gjennomføre neste prosjekt på området. Vi er meget fornøyde med å ha inngått avtale med Kruse Smith om utvikling og realisering av prosjektet, forteller Sven Kruse-Jensen, prosjektsjef i Bane NOR Eiendom. – Vi ser frem til et godt og givende samarbeid de neste to årene, og er helt trygge på at Kruse Smith vil levere et moderne politihus til glede for brukerne og byens befolkning. Bygget blir et landemerke i Kristiansand og for oss er det viktig å ha med de rette samarbeidspartnerne i prosjektet, fortsetter han.

Rivning av eksisterende bygningsmasse er allerede i gang. Byggestart er våren 2021 og bygget skal overleveres før julaften 2022. Kontraktssum er i underkant av 340 millioner kroner.

Opphav og kilder: Bane NOR Eiendom

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078