23948sdkhjf

Direktetog gir tryggere sjømattransport

Sjømaten fra Nord-Norge sparer ett døgn til markedet i Europa med nytt direkte-tog fra Narvik.

– Sjømat på skinner gir kundene ferskere fisk og lavere matsvinn, det vil vri mer tungtransport fra veien over til bane og det vil bidra til å redusere utslippene forbundet med transport av sjømaten, sier administrerende direktør Roger Mosand i Nordlaks Produkter AS på Stokmarknes.

Han legger til at mer effektive togruter med kortere transporttid er veldig viktig for konkurransekraften til nordnorsk sjømat

Umiddelbare besparelser for miljøet

Ett fullastet sjømat-tog har plass til om lag 700 tonn sjømat. Målet til CargoNet er å utvide tilbudet til flere ukentlige avganger i løpet av neste år. I tillegg til tidsbesparelsen vil et tog med daglige avganger fjerne over 10000 trailerturer og redusere Co2 utslipp med over 25000 tonn i året.

- Vi ser her at vi har en mulighet til å ta mer ansvar og redusere utslippene ytterligere ved å sørge for optimal utnyttelse av REMA Distribusjons transportmateriell, sier Rune Herje, Transportdirektør REMA Distribusjon.

- Når CargoNet nå starter med avganger til Malmö, så er det naturlig at vi sammen med eksportørene støtter opp om denne løsningen. Dette gir samtidig også en mulighet til å flytte noe volum fra bil til bane fra Sør-Sverige inn til Norge, sier Rune Herje, Transportdirektør REMA Distribusjon.

- Vi i ASKO Transport stiller oss positive til ARE Seafood, hvilket kan åpne muligheter for økt volum av næringsmidler på bane i begge retninger, sier John Strand, Direktør i ASKO Transport.

Administrerende direktør Erlend Pekeberg i Nor-Log Thermo AS ønsker også tilbudet velkomment:

- Det er et stort tidspress for å få fersk fisk ut i markedet i Europa så raskt som mulig, og det krever mye av de som skal ivareta logistikken fra «hav til bord». Jeg er sikker på at CargoNet vil ivareta sin del av logistikk kjeden på en god måte, og etter beste evne sikre at fisken ankommer Malmö til rett tid.

Ett døgn ferskere

CargoNet starter opp et sjømat-tog (ARE Seafood) fra Narvik til Malmö med faste ukentlige avganger fra 23. oktober. Tidligere har toget, og sjømaten fra Nord-Norge, tatt omveien innom Oslo for omlasting. Med den første direkte togruten fra Narvik til Malmö blir sjømaten fra Nord-Norge om lag ett døgn ferskere når den kommer frem til kundene i hele Europa.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141