23948sdkhjf

Tungt på kontroll

Det ble litt for mye storfe på Ånestad kontrollstasjon.

UTEKONTROLL: Det har vært variert fangst for kontrollørene til Statens Vegvesen de siste dagene.

I onsdagens kontroll på Ånestad ble et vogntog lastet med storfe stoppet for kontroll. Vekten viste over det tillatte antall kilo, noe som ga både bruksforbud og en bot på 9650 kroner.

Ute av kontroll

På Håbakken ble en fører av et vogntog som fraktet trelast meldt til politiet for ikke å ha sikra lasten sin godt nok. Lasten hadde flyttet seg over mot høyre slik at kjøretøyet var 20 cm bredere enn det som er lovlig. Alle lastsikringene var slakke, og lasten på 24000 kilo var på vei ut av kjøretøyet da det ble stanset.

Under samme kontroll på Håbakken ble en fører meldt til politiet for å ikke stoppe for skiltet kontroll. Føreren trodde ikke han trengte å stoppe siden han ikke hadde last. På Krossmoen kontrollstasjon oppdaget kontrollørene skade i lastsikringsfestene på en henger. Sjåfør fikk kjøreforbud.

Frakoblede bremser

På Svinesund ble et vogntog fra Bulgaria stoppet uten bremser på semitilhengeren. Vogntoget var lastet med 19 tonn kobber og ansett som spesielt trafikkfarlig. Deler av bremseanlegget var frakoblet, og det ble kjøreforbud og anmeldelse av fører. Samme sted ble en henger avskiltet da ingen av hjulene på hengeren hadde bremser.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109