23948sdkhjf

Utvikling i Fair Transport-saken

Sertifiseringen av Lotos Nordica AS er trukket tilbake. Foreløpig. OPPDATERT med kommentar fra Lotos Nordica.

FAIR TRANSPORT UNDER LUPEN: For dem som har fulgt Fair Transport/Lotos Nordica-saken siden helgen - det skjer noe.

For eksempel kan transportkjøpere som er aktive brukere av Fair Transport sin web med oversikt over transportører nå komme til å finne ut at Lotos Nordica ikke lenger er på listen av tilbydere.

På spørsmål til NLF om hva dette betyr, får vi gjengitt en melding som er distribuert på NLFs interne nyhetsbrev i går:

"Etter nærmere gjennomgang av drift, økonomi, eierskap og selskapsstruktur ved et transportfirma som har vært omtalt i enkelte bransjemedier den siste tiden, har det blitt avdekket forhold som kan være i strid med NLFs kjerneverdier og etiske retningslinjer. Disse forholdene er varslet til de aktuelle instanser i NLF, som vil behandle saken fortløpende.

Inntil en konklusjon er nådd, tilbaketrekkes bedriftens Fair Transport-sertifisering med umiddelbar virkning.".

Til Tungt svarer daglig leder Rustam Gaysumov i Lotos Nordica AS på hvordan de ser på denne smått dramatiske utviklingen for deres del.

- Lotos Nordica AS sin stilling i denne saken er ikke forandret. Vi har ved flere anledninger invitert NLF til våre lokaler for gjennomgang av forhold som NLF mener de har avdekket (med representant fra Lotos Nordica AS til stede denne gangen) og ser frem til dette.

- For øvrig syns jeg at utviklingen i saken er uheldig, men har tro på at en så seriøs organisasjon baserer sin avgjørelse på faktiske forhold og ikke på «vitneutsagn» i kommentarfeltet under Tungt.no/Facebook sine artikler og anonyme tips fra våre konkurrenter.

Tungt følger saken.

KLIKK for alle artikler i Fair Transport under lupen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078