23948sdkhjf

Øystein Stie har blitt bileier igjen

Mye har skjedd etter at selskapet Sties Termo-Transport AS gjennoppsto i 2018

Vi syntes alle det var spennende, da de tidligere Stie-sjåførene, Stein Erik Gurigard og Leif O. Røvik, etablerte Sties Termo-Transport AS på nytt i 2018. De bygget i tillegg opp en flott F12 med henger i firmafargene og fikk fortjent heder for innsatsen.

Mange lurte samtidig på hva mannen bak det ikoniske navnet, Øystein Stie, mente om det hele. I fagpressen ble det fremstilt som at han var klar over utviklingen og satte pris på initiativet. Slik var det ikke.

Denne historien tok en ny og uventet vending da det tidligere i sommer dukket opp et forholdsvis nytt sett i de samme fargene. I sosiale medier ble det spekulert i hva som nå var i gjerde. Skulle vogntoget settes i drift? Hadde Sties Termo-Transport gjenoppstått som fullblods transportfirma igjen?

Da TransportMagasinet ringte styreleder, Gurigard, var han særdeles hemmelighetsfull.

Vi tok samtidig kontakt med Øystein Stie, som slett ikke var komfortabel med utviklingen.

"Det gjør litt vondt. Stie er tross alt et slektsnavn. Og Sties Termo-Transport er nært knyttet til meg selv som person, og det håper jeg folk forstår og respekterer. Jeg vet at firmanavnet mitt i sin tid betød mye for mange, og alle som var med den gangen fortjener respekt. Og jeg er usikker på motivene til de som startet det nye firmaet, fortalte han i et intervju med TransportMagasinet i september.

Like etter fikk redaksjonen tilsendt en redegjørelsen fra de to som sto bak nyetableringen av Norges trolig mest kjente transportselskap gjennom tidene.

Der kommer det frem at duoen Gurigard/Røvik i sommer hadde fått en henvendelse fra Patentstyret, der de ble informert om at Bring Cargo AS fortsatt var innehaver av to varemerkeregistreringer inneholdende navnet Sties Termo-Transport og varemerket Sties.

På bakgrunn av dette, valgte de to eierne umiddelbart å endre firmanavnet.

På den nyeste av de to bilene som var registrert på selskapet ble derfor Sties-logo og firmanavn fjernet og bilen er nå solgt til et transportselskap i Buskerud.

Det hører med til historien at Gurigard også har vært i dialog med Øystein Stie selv. En prat som fikk et utfall få hadde forutsett:

Den eldste bilen, en Volvo F12 med henger, er nå solgt til Øystein Stie, som vil bruke og ta vare på denne som en veteranbil.

- Jeg har noen nevøer, ja, for jeg har ikke barn selv. Og disse nevøene mine er veldig opptatt av å bevare gamle ting på hjul. De har alltid vært opptatt av firmaet mitt, og dette vogntoget er en slags hyllest til dem. Det er så mange som bidro de årene Sties Termo-Transport drev på, at fra meg er dette en måte å ære dem, sier Stie i et intervju i siste utgave av TransportMagasinet.

Der får du også historien om da Tor Johnny Sognelien tok med seg sin strøkne Scania 143 og møtte Øystein Stie på samme sted som sistnevnte i sin tid tok bilde av sitt aller første vogntog. Den fortellingen er absolutt verdt å få med seg.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.127