23948sdkhjf

Rygget flere hundre meter på E6

Sjåføren satt i reversen på E6 da Statens Vegvesen signaliserte om kontroll på Sandmoen kontrollstasjon i Trondheim.

UTEKONTROLL: Sjåføren ønsket ikke å bli kontrollert, og valgte heller å rygge fra kontrollen natt til 26. oktober.

- Det var en lastebil i nordgående retning som oppdaget at det var kontroll på Sandmoen, og begynte dermed å rygge på E6. En bilist kom innom kontrollstasjonen og varslet om hendelsen, sier Statens vegvesen i en rapport fra kontrollen.

To kontrollører kjørte sørover og fikk stoppet lastebilen rett før rundkjøringa på Klett. Da hadde lastebilen rygget fra Storlerbakken, opp påkjøringsrampa fra Orkanger, og videre på brua som kommer fra rundkjøringa på Klett.

- Lastebilen ble stoppet for nærmere kontroll, og kort tid etterpå var også politiet på plass, og de tok beslag i førerkortet, sier vegvesenet.

Videre kontroll på Sandmoen kontrollstasjon avdekte flere mangler på lastebilen. Lastebilen ble avskiltet på grunn av manglende Periodisk kjøretøykontroll (PKK), og eier av lastebilen anmeldes for manglende/utgått kalibrering av fartsskriver.

Fører anmeldes også for trafikkfarlig overheng bak på lastebilen. Manglende underkjøringshinder medførte et overheng på 160 cm, og det kan få svært alvorlige konsekvenser ved påkjørsel bakfra.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203