23948sdkhjf

Open S: Håper det blir global standard

Steelwrist og Rototilt lanserer Open-S – en standard for helautomatiske hurtigkoblinger for gravemaskiner.

I februar lanserte de to tilt-produsentene planene om en felles standard for helautomatiske hurtigkoblinger. I dag lanseres Open-S. Det skjedde med en pressekonferanse på nett.

Det skal være en standard for helautomatiske hurtigkoblinger for gravemaskiner. Maskinførere kan kombinere maskinfester, tiltrotatorer og redskap fra forskjellige produsenter som følger standarden, og være sikre på at de er kompatible med hverandre. Produkter som følger standarden, er merket med «Open-S».

- Hurtigkoblinger, har samme situasjon som på ledninger til mobil og data, det er for mange standarder, og dette er et sikkerhetsspørsmål, forklarer Stefan Stockhaus, adm dir i Steelwrist.

Sammen med Anders Jonsson, administrerende direktør i Rototilt Group AB, har de tatt initiativ til Open-S.

– Vi tror på sunn konkurranse der bransjens aktører konkurrerer om å tilby de beste produktene. Vi ønsker ikke å låse kundene til et lukket grensesnitt. Hvis kundene kjøper en tiltrotator fra Rototilt, skal de kunne være trygge på den kan brukes med hydraulisk redskap som følger standarden Open-S, sier Anders Jonsson, administrerende direktør i Rototilt.

Det blir enklere med en felles standard i anleggsindustrien, men en standard globalt er nok ikke mulig, men det ville vært best.

- At dette hadde blitt en global standard er våre våte drøm, smiler Jonsson.

Han nevner tre S-pilarer:

Frihet til å velge og kombinere
Trygge sikkerhetsløsninger
Fortsatt teknologisk utvikling

- Det vi presenterer i dag er bare starten, legger Jonsson til.

Non-profit organisasjon

Open-S eies og forvaltes av den uavhengige organisasjonen Open-S Alliance, som ledes av et råd som består av teknikere fra medlemsselskapene, som per i dag er tiltrotatorprodusentene Steelwrist og Rototilt. Og flere medlemmer er velkomne:

– Åpenhet er hele poenget. Alle seriøse aktører som ser nytten i en felles standard, er velkomne. Vi er allerede i dialog med flere produsenter som ønsker å bli en del av standarden, sier Stefan Stockhaus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141