23948sdkhjf

Blir ikke forbedret bruer med dette budsjettet

– Bruprogrammet for å fjerne flaskehalser på fylkesveinettet er allerede kraftig underfinansiert. At Regjeringen foreslår å bevilge kun 20 millioner kroner for neste år er ikke godt nok.

Heidi Finstad, adm. direktør i Treindustrien, peker i en pressemelding på at det var lovet 300 millioner kroner til utbedring av flaskehalser på fylkesveinettet, det såkalte bruprogrammet, i perioden 2018 til 2023. Forsterking av bruer og utbedringer er nødvendig for å få effektiv transport i skog- og treindustrien, og tiltaket ligger inne i Nasjonal Transportplan. Til nå er det bare bevilget rundt 50 millioner kroner, og med kun 20 millioner kroner i foreslått bevilgning i Statsbudsjettet for 2021 fortsetter etterslepet.

Når det trengs mest

– Det gir uforutsigbarhet for industrien når løfter ikke følges opp med finansiering. Effektiv transport er en forutsetning for konkurransekraft og verdiskaping.

Næringen har i samarbeid med Statens vegvesen utredet tiltak som kan settes i gang i 2021 innenfor en ramme på 146 millioner kroner.

– Regjeringen svekker grunnlaget for industriutvikling når det trenges som mest, midt i en krisesituasjon. Å holde hjulene i gang i bygge- og anleggsnæringen er et effektivt virkemiddel. Her har man mulighet til å både legge til rette for konkurransekraft i industrien og samtidig få «gryteklare» anleggsprosjekter i gang, sier Heidi Finstad.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11