23948sdkhjf

Hæhre ferdig med første fase

Den første fasen av Miljøprosjektet Svea og Lunckefjell er ferdig for 150 millioner kroner mindre enn først antatt.

Siden 2019 har Store Norske jobbet med den første fasen av Miljøprosjektet Svea og Lunckefjell, som har vært å tilbakeføre området rundt Lunckefjell til naturen. 11. september ble det gjennomført sluttbefaring med Sysselmannen – uten mangler, skriver Store Norske på sine nettsider.

Her får Hæhre Arctic ros

- Hæhre ble valgt som entreprenør for Lunckefjell fase 1, og Store Norske er svært fornøyd med jobben de har gjort.

Anleggsstart for Lunckefjell var 1. mars 2019, og det meste av arbeidene ble sluttført allerede høsten 2019. Den siste finpussen og demobilisering av utstyr og maskiner har blitt gjort av Hæhre nå i høst.

150 millioner mindre

Økonomisk har fase 1 gått bedre enn først antatt. Den opprinnelige bevilgningen i 2019 for gjennomføring av Fase 1 var på 624 millioner kr mens det totalt er brukt rundt 150 millioner mindre enn dette. I tillegg er 60 millioner kr omdisponert på andre faser i prosjektet.

– Arbeidet har foregått i et ekstremt miljø. Uten gode forberedelser og kontroll kunne det medført fare for ulykker og alvorlige hendelser. HMS har vært en rød tråd i prosjektet – fra planfase til avslutning. I utførelsesfasen har vi fulgt opp entreprenøren daglig, både under forberedelser og i felt. Når vi nå setter sluttstrek for denne fasen uten alvorlige hendelser, er jeg svært fornøyd, sier prosjektleder Gudmund Løvli i Store Norske.

Etter 100 års kullproduksjon

Miljøprosjekt Svea og Lunckefjell er et ambisiøst miljøprosjekt, der gruvesamfunnet i Svea tilbakeføres til naturen etter nesten hundre års kullproduksjon. Når vi forlater området skal isbreene og fjellsidene fremstå mest mulig upåvirket.

– Vi er stolte over hvor mye vi har fått ut av denne første fasen i Miljøprosjektet. Gjennom arbeidet med Fase 1 i Lunckefjell har vi gjort et betydelig arbeid i Svea, deriblant rydding av Svea Nord-gruva og etablering av ny leir på Kapp Amsterdam. Dette arbeidet var opprinnelig ikke med i planen og bevilgningen for Lunckefjell. Likevel ser vi nå ut å lande på totale kostnader på 412 millioner kr mot et budsjett på 624 millioner kr, sier Jan Morten Ertsaas, administrerende direktør i Store Norske.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14