23948sdkhjf

Fredheim avduket nyheten

Fredheim Maskins Oktoberdager er i gang med 63 maskiner på 2500 tonn og avduking.

Fredheim Maskin Oktoberdager er i gang, nummer 11 i rekken.

Det er oppsiktsvekkende nok hvor proft alt er lagt opp med smitteværn, digital registrering av alle som besøker utstilling og demoområde. I tillegg kommer innsatsen som er lagt ned i å gjøre arrangementet tilgjengelig for digitalt besøkende.

I disse tider er det alltid interessant å vise ulike drivlinjer, der produsentene har valgt ulike retninger mener per.

- Vi viser maskiner med 100% el.drift, avløftbare motorpakker, nettilkoblinger, batteriløsninger, converter drift og tradisjonelle hydrauliske løsninger.

Avdukingen

Årets største nyhet, blant åtte, var den batteridrevne stackeren Keestrack S5e.

Den ble vist på Bauma i fjor, og er kort fortalt en stacker som har fått byttet ut dieseltank og motor med batteri og elmotor. På en lading er det nok til å belte maskinen i 1 til 2 timer avhengig av temperatur. Deretter kobles den til sikteverket eller knuseren som sørger for elektrisk drift og lading under produksjonen.

Ekstra trivelig

At det ble brukt en Brøyt X21TL II til å dra av duken, gjorde det jo selvsagt ekstra trivelig. Gammel teknologi møter ny teknologi. I tillegg skal det sies at det var en slik maskin Per og Svein Fredheim startet opp i sammen med faren Egil Fredheim.

Det kommer mere

Egentlig skulle også blitt avduket et sikteverk med samme batteriprinsipp, men pga covid-pandemien ble den ikke ferdig i tide. Fredheim kan med stor sikkerhet si at det kommer enda flere modeller med batteri istedet for dieselmotor til kunder som kun vil produsere på nettstrøm eller via ekstern motorenhet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126