23948sdkhjf

Nye Veier valgte fransk entreprenør

EIFFAGE Génie Civil er valgt til konkretiseringsfasen for utbygging av ny firefelts vei på strekningen E18 Langangen - Rugtvedt.

Nye Veier har valgt å gå videre med det franske entreprenørselskapet EIFFAGE Génie Civil til konkretiseringsfasen for utbygging av ny firefelts vei på strekningen E18 Langangen - Rugtvedt.

På rådgiversiden har EIFFAGE med seg AFRY og Greisch. Prosjektet blir Nye Veiers første som skal CEEQUAL-sertifiseres for «Whole Project Award» med krav til oppnåelse om nivå «Good».

- Med EIFFAGE har vi fått en kompetent og solid entreprenør med bred internasjonal erfaring fra relevante prosjekter. Sammen med sine rådgivere har entreprenørselskapet levert det beste tilbudet i konkurransen. De har tilbudt svært erfarne nøkkelpersoner til prosjektet med lang internasjonal erfaring fra store infrastrukturprosjekter. Det er gledelig at de har svart svært bra på hvordan de skal utføre HMS-arbeidet i prosjektet. Her utmerket de seg med inngående kunnskap og erfaringer, sier Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier.

4,9 milliarder eks mva

Strekningen E18 Langangen – Rugtvedt er om lag 17 km lang, og utbyggingen har en kontraktsverdi på ca 4,9 milliarder kroner eks. mva. Det er et komplekst prosjekt med blant annet store brukonstruksjoner og tunneler. Prosjektet inkluderer bygging av det nye Grenlandsbrua. Det er til tider store utfordringer med trafikkavviklingen gjennom Porsgrunn, ikke minst i forbindelse med ferieavviklingen om sommeren.

Konkretiseringsfasen mellom Nye Veier og EIFFAGE og deres rådgivere starter opp i november og avsluttes etter planen med kontraktsignering i desember.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141