23948sdkhjf

Sikret flere nye kontrakter i Vestlandsanbudet

Gjenvinningsaktøren Geminor har nå forlenget kontraktene med tre interkommunale avfallsselskaper i det såkalte Vestlandsanbudet.

Gjenvinningsaktøren Geminor har nå forlenget kontraktene med tre interkommunale avfallsselskaper i det såkalte Vestlandsanbudet.

Rundt 30 000 tonn avfall skal håndteres og leveres til energigjenvinning over de neste fem årene.

Etter en samlet offentlig anbudsprosess har gjenvinningsaktøren Geminor forlenget sine avtaler med tre av de større interkommunale avfallsselskap på Vestlandet.

Med oppstart fra april 2021 skal Geminor håndtere og transportere avfall for selskapene Haugaland Interkommunale Miljøverk AS (HIM), Sunnhordland Interkommunale Miljøverk IKS (SIM) og Sogn Interkommunale miljø- og avfallsselskap (SIMAS). Avtalene har en varighet på fem år med opsjon på ytterligere to år.

Kontraktene innebærer håndtering av rundt 10 000 tonn fra HIM, 13 000 tonn fra SIM og rundt 7000 tonn fra SIMAS frem til 2026.

Strategisk kontrakt

- Kontraktene innebærer i hovedsak godt sortert husholdningsavfall uten matavfall, noe som egner seg godt som brensel ved energigjenvinning for produksjon av varme og elektrisitet. Vi har også sikret oss returtransport for våre samarbeidspartnere på logistikk. Borregaard sitt anlegg i Sarpsborg er en viktig mottaker for avfallet – men vi vil også fordele volumene til andre mottakere både i Norge og Sverige, avslutter Country Manager for Geminor i Norge, Kjetil Hausken.

Geminor har hatt kontrakter med selskapene siden 2014.

Om Geminor:

Geminor ble opprettet på Karmøy i 2004 og er et internasjonalt gjenvinningsselskap som sørger for energigjenvinning av ulike typer avfall som refuse-derived fuel (RDF), solid recovered fuel (SRF), farlig avfall og avfallstrevirke samt gjenvinning av papir, papp, plast, trevirke og andre typer avfall i det Europeiske markedet. Geminor har behandlingsanlegg og kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Tyskland, Polen, Italia og Frankrike, og sysselsetter totalt 63 fagpersoner. Selskapet håndterer mer enn 1,5 millioner tonn avfall hvert år og har kontrakter med mer enn 80 forbrennings- og gjenvinningsanlegg. Geminor har en årlig omsetning på ca.118 millioner euro.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125