23948sdkhjf

Økt aktivitet i 3. kvartal

Produksjonsaktiviteten i bygge- og anleggsnæringen viste en oppgang i 3. kvartal 2020 sammenlignet med forrige kvartal.

Ifølge sesongjusterte tall var det en samlet oppgang på 1,8 prosent i perioden. Oppgangen kommer etter et koronarelatert fall i aktiviteten på 3,6 prosent i 2. kvartal.

Sesongjusterte tall viser at den samlede aktiviteten i bygge- og anleggsvirksomheten økte med 1,8 prosent i 3. kvartal 2020 sammenlignet med foregående kvartal, i følge produksjonsindeksen for bygg og anlegg.

Oppgangen kommer etter et kraftig fall i 2. kvartal som relaterte seg til tiltak mot spredningen av koronaviruset. Oppgangen i 3. kvartal indikerer at aktiviteten i næringen har tatt seg noe opp etter fallet i forrige kvartal. Mindre inngripende koronatiltak enn i 2. kvartal er mulige forklaringer bak oppgangen.

Det var en oppgang i byggevirksomheten på 2,2 prosent, mens oppgangen i anleggsvirksomheten i samme periode var på 2,1 prosent.

Fall på 4,4 prosent fra i fjor

Selv om aktiviteten tok seg noe opp fra det lave nivået i 2. kvartal, viser virkedagskorrigerte tall at den samlede produksjonen i bygge- og anleggsvirksomheten var 4,4 prosent lavere i 3. kvartal 2020 sammenlignet med 3. kvartal 2019. Byggevirksomheten hadde en nedgang på 4,3 prosent, mens anleggsvirksomheten hadde en nedgang på 4,4 prosent.

Opphav og kilder: Fredrik Saugstad, AnleggsMagasinet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078