23948sdkhjf

Dramatisk omlegging av støtten til elvarebiler

Enova går bort fra løsningen med tre faste støttesatser basert på elvarebilenes motorkraft, til fordel for egne satser for hver bilmodell. For mange justeres støttesatsen med over 30.000 kroner i begge retninger.

Mandag 23. november justerer Enova støttetilbudet for innkjøp av elektriske varebiler. Støttesatser tilpasset hver bilmodell skal gi et mer rettferdig, robust og effektivt virkemiddel i den grønne omstillingen av næringstransporten, skriver Enova.

– I et år hvor salget av varebiler har gått ned med over 20 prosent, øker salget av elektriske varebiler. Siden vi lanserte næringslivsstøtten til innkjøp av elvarebiler i august 2019, har vi gitt tilsagn om støtte til over 10.000 biler til nær sagt alle typer bedrifter over hele landet. Det vitner om stor interesse i næringslivet for å legge om til utslippsfri varetransport, sier markedsdirektør Øyvind Leistad i Enova.

Egne satser for hver bilmodell

Enova går nå bort fra løsningen med tre faste støttesatser basert på bilenes motorkraft, til fordel for egne satser for hver bilmodell. For mange av justeres støttesatsen med over 30.000 kroner i begge retninger.

Last ned regneark og sjekk de nye satsene for hver enkelt bil

– Støttetilbudet vårt til elvarebiler har siden starten vært automatisert, hvor man får svar på søknaden umiddelbart, uten manuell saksbehandling. Nå automatiserer vi også støttesatsene, med daglige oppdateringer ut fra eventuelle endringer i listepriser. Støtte tilpasset hver bilmodell gir et enda mer treffsikkert virkemiddel og rettferdig konkurranse bilmodellene imellom, sier Leistad.

Han legger til at det har blitt enklere å søke om støtte:

– Du ber bilforhandleren søke for deg når du bestiller bilen. Alt du behøver å gjøre er å bekrefte søknaden på mobilen.

Opphav og kilder: Enova

KLIKK for alle artikler i Varebil pickup elbil.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094