23948sdkhjf

Slik skal en rasteplass se ut

Arkitektfirmaet 70 grader Nord er en av prisvinnerne i en prestisjefylt arkitektkonkurranse, i regi av det velrenommerte britiske arkitekturmagasinet Architectural Review.

Tromsøfirmaet vant prisen med rasteplassen Torvdalshalsen på Nasjonal turistveg Lofoten. Torvdalshalsen er bygd i materialer i tre som verner mot vær og vind hvor turister og andre kan nyte utsikten mot området rundt.

Delprosjektleder Steinar Skaar i Statens vegvesen, Nasjonale turistveger har fulgt arbeidet med rasteplassen fra planlegging til åpning.

- Dette er moro! Det beste er at rasteplassen fungerer så bra. Torvdalshalsen er et stjerneeksempel på flott arkitektur som fungerer kjempegodt i praksis. Anlegget gir ly for vinden samtidig som det også gir varme, sier Skaar i en pressemelding fra Statens vegvesen.

70 grader Nord har bidratt med flere anlegg i Nasjonale turistveger. Kontoret fikk tidligere i år Nordnorsk Arkitekturpris sammen med to andre turistvegprosjekter i Lofoten.

- Det er fantastisk fint at vårt arbeid mottar en pris av en internasjonal og kompetent jury, sier arkitekt Magdalena Heggjärdet til avisa Nordlys.

Henger høyt?Direktør Nina Berre i Norsk form mener arkitekturprisen henger høyt.?- Architectural Review er blant det mest velrenommerte arkitekturmagasinet i Europa, sier Berre.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079