23948sdkhjf

Block Berge Bygg bygger Statens Hus i Stavanger

Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg AS har fått oppdraget med å bygge Statens Hus på Lagårdsveien i Stavanger. Oppdragsgiver er Brage Stavanger AS. Kontraktssummen for totalentreprisen er på ca. 240 mill. kroner eks. mva.

- Med vårt konsept som bygger på mye egenutviklet teknologi og avansert bruk av betongelementer, er det alltid gledelig å vinne konkurranser som denne, sier Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg AS.

- Nok en gang ser vi at høyere grad av industrialisering gir økt konkurransekraft, hvor både direkte byggekostnader, energiøkonomiske løsninger og effektiv byggetid står sentralt, legger Karlsen til.

Bygget, som ligger i Lagårdsveien i Stavanger, blir på til sammen ca. 20.000 m2 fordelt på fem etasjer og to-etasjers parkeringsanlegg i kjelleren. Arkitekt er Brandsberg-Dahls Arkitekter AS.

Prosjektet får miljø- og energielementer i form av bærende betongfasader. Betongelementene produseres i elementfabrikken til Block Berge Bygg på Klepp og leveres som slipte/polerte fasader.

Kontorbygget skal være arbeidsplass for ansatte hos Fylkesmannen, Fylkesnemnda og Statens vegvesen.

Kontrakten er en totalentreprise på ca. 240 mill. kroner eks. mva. Byggestart er desember 2008 og bygget er beregnet innflyttet i 2010.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094