23948sdkhjf

Kan skru opp aktiviteten

Statens vegvesen kan øke sin aktivitet innen bygge- og anleggsområdet betydelig dersom regjeringen ønsker økt aktivitet.

- Får vi mer penger til disposisjon kan vi raskt sette igang gode tiltak innen veisektoren. Spesielt innen vedlikehold av veger, tunneler og bruer har vi planer og tiltak klare. Også inne ferjeleier og dekkelegging kan vi i løpet av kort tid være i gang med en rekke prosjekter, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Han stiller seg undrende til nyhetsmeldinger med utsagn fra konsulentselskapet Agenda om at staten ikke klarer å øke aktiviteten i bygg- og anleggsbransjen på grunn av etterskudd i planlegging av store samferdselsprosjekter.

- Stilles det midler til disposisjon er vi klare til å sette i gang raskt, sier Gustavsen.

Innen større veiprosjekter er bildet noe mer nyansert. Plan- og bygningsloven stiller strenge krav til planleggingen av disse, så disse plansystemene er ikke noe man i stor grad har liggende i reserve. - Lovverket stiller krav om konsekvensutredninger, kostnadsoverslag-prosesser og kvalitetssikring, så planene for de største anleggene må være "ferskvare". Vi kan øke aktiviteten på en del pågående prosjekter samtidig som vi intensiverer arbeidet med nye prosjekter, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078