23948sdkhjf

Stortinget avgjør E6 Trondheim-Stjørdal

Fredag 12. desember sendte regjeringa proposisjonen om endelig vedtak for E6 Trondheim-Stjørdal over til Stortinget.

Dette innebærer at en kan starte anbudskonkurranser mellom entreprenører som ønsker å utføre arbeid på prosjektet.

En antar dermed oppstart av fysiske arbeider i mars-april, både på Nyhavna og ved KBS-senteret, samt at at prekvalifisering for arbeidene under husene på Møllenberg startes opp. På Stjørdal pågår arbeid i Havnekrysset, mens arbeider rundt Halsøen-krysset påregnes kunngjort i januar-februar, med oppstart arbeider i april-mai.

Stortinget forventes å sluttbehandle proposisjonen når de samles igjen på nyåret, først med prosesser internt i komiteer slik at det vil gå noe inn i det nye året før endelig votering i Storinget.

Torsdag 11. desember behandlet for øvrig Stortinget salderingsproposisjonen for årets statsbudsjett (St.prop nr 24 (2008-2009). Også i den proposisjonen er prosjektet omtalt. Stortinget vedtok:

"Bompengeselskapet får løyve til å vidareføre dagens ordning med å krevje inn bompengar til delfinansiering av utbygging av E6 Øst på endeparsellane Nidelv bru-Grillstad i Trondheim kommune og Værnes-Kvithammar i Stjørdal kommune fram til Stortinget har behandla proposisjon om å utvide prosjektet."

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.391