23948sdkhjf

Fastrac som også mestrer jordene

I Norge er det entreprenørene som først og fremst elsker de knallgule og �?kule�? traktorene fra JCB, men med den nye 7000 Fastrac-serien satser engelskmennene for alvor på landbrukssektoren.

Den nye 7000-serien ble presentert for internasjonal fagpresse i England i midten av oktober. Allerede nå i midten av desember leverer den norske importøren, Nils A. Mørk AS, den første traktor i 7000-serien til en norsk kunde, som - ganske riktig - skal bruke den i gårsdriften.

Og det kan bli flere.

I alle fall er det dette Hans Anton Mørk håper på. 32-åringen, som snart er veteran i besøk hos landbruksdivisjonen til JCB i Uttoxshire i Midt-England, var svært fornøyd med det han fikk se

- Fastrac-kunder som får prøve den nye 7000-serien vil bli enda sjukere på JCB enn de har vært til nå, mener Mørk, som ikke har noe imot å selge flere Fastrac til norske bønder. Mørk-familien har selv gårdsbakgrunn fra Kråkstad i Ski, men blant kundene er det flest entreprenører.

- Jeg vil anslå at 99 prosent av markedet vårt til nå har vært innen entreprenørvirksomhet, men med denne traktorserien har vi for første gang fått en traktor som også passer svært godt på jordet. Det er en kombinasjonstraktor, men den ligner mye mer en konvensjonell traktor, med stort bakhjul og hytta trukket lenger bakover, sier Hans Anton Mørk til AnleggsMagasinet.

20 år med Fastrac

JCB har laget Fastrac i 20 år, 10 år lenger enn Nils A. Mørk har eksistert (AM skrev om tiårsjubileet i AM08-2008), og det har vært en suksesshistorie for den erkeengelske maskinprodusentene i mange år.

Bak den nye serien ligger det et fire år langt og svært krevende prosjekt. JCB mener at den nye serien vil endre måten markedet ser på en traktor på. Store ord, men engelskmennene mener de har sine ord i behold.

7000-serien ble forhåndsvist på Agrotechnika-messen i fjor. Siden den gang er transmisjonen utviklet ytterligere og softwaren forbedret.

Fjæringen er blitt svært komfortabel, vektfordelingen er svært god og sikten fra førerhuset er blitt bedre enn på tidligere modeller. Til å styre den 6,7 liter store Cummins-motoren (Tier III) har JCB utviklet en ny semi-power-shift gearkasse med 24 gear og fire grupper med clutchfritt vendegear.

Til 7000-serien er det utviklet en splitter ny transmisjon, som før 7000-serien rett og slett ikke eksisterte.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081