23948sdkhjf

Norsk veiesystem best i test

Bergensfirmaet Aanderaa Data Instruments (Aadi) fikk tidligere i år en henvendelse fra Komatsu om de ville delta på en test ved fabrikken i Tyskland. Komatsu ønsket å prøve ut forskjellige veiesystemer for hjullastere. Tre veiesystemer ble valgt ut til å delta på testen, deriblant Aadis Loadtronic 3.

- Vi monterte inn Loadtronic 3 i to forskjellige Komatsu hjullastere, en WA470-6 og en WA480-6. Vi ble testet opp mot veiesystemer fra to andre kjente aktører i markedet og Loadtronic var klart best i testen. Loadtronic 3 var blant annet bedre til å veie lasten i røffere terreng enn de andre, sier Harald Jørgensen, salgs og service teknikker Loadtronic. En av hjullasterne er nå rundt i Europa slik at forhandlere og kunder skal bli kjent med hjullasteren og veiesystemet.

Loadtronic 3's innebygde dynamikk med akslerasjonsmåler og vinkelmåler, sørger for nøyaktig veiing uansett forhold. Operatøren kan kjøre som normalt og trenger ikke senke farten eller veie på nytt, selv på ujevnt underlag.

Systemet har en innebygd hjelpefunksjon som viser viktige deler av brukermanualen direkte på skjermen. Denne funksjonen er viktig der det finnes mange operatører på hjullasteren. I tillegg kan en lagre 999 jobber på hurtigtaster, slik at man kan hente frem jobben med kun et tastetrykk. Vekten har søkefunksjon som gjør at man kan trykke inn første bokstav i navnet, og så kan man bla gjennom en liste med navn som begynner med den bokstaven. Ved kjøring fra knuser til lager kan man ha opptil ni aktive jobber. Operatøren bytter mellom fraksjonene med ett tastetrykk, vekten husker totalen for de forskjellige massene og viser dette i veiebildet. Loadtronic 3 kan kalibreres for 10 redskaper.

Loadtronic 3 er foreløpig eneste veiesystemet som blir fabrikkmontert ved Volvos fabrikk i Arvika.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078