23948sdkhjf

Norgeslanseringer hos Felleskjøpet

Ny og større Avant, nye vibroplater og ny John Deere modellserie - nyhetene sto nærmest i kø da Felleskjøpet arrangerte utstilling for kort tid siden.

Mye av utstyret og maskinene som var utstilt, er aldri tidligere vært vist i Norge.

På traktorsiden var det knyttet stor interesse til en helt ny modellserie fra John Deere. Den nye R-serien erstatter tidligere Premium, og først ut er 5R. 5R er i praksis en kraftig teknisk oppgradering av 5020. Dette er også den første europeiske modellserien som får den nye modellbetegnelsen. 5R består av tre modeller; 5080R, 5090R og 5100R. Hvor 5 tallet viser hvilken serie modellen tilhører og de tre neste tallene viser antall hestekrefter.

- Modellen har fått ny dieselmotor med common-rail innsprøyting og tilfredsstiller de nyeste utslippskravene. Interiøret er kledd i lysere farger, setet er blitt bedre og det samme er betjeningen av kraftuttaket, sier Jon Erik Borgen, produktsjef på John Deere.

Større og tyngre

Av andre nyheter på messa var en større og tyngre utgave av Avant. Den nye modellen inngår i 700-serien, som består av modellene 745 og 750. I forhold til 600-serien har modellene i 700-serien mer kraft, større lastekapasitet, høyere kjørehastighet, bedre hydraulikkapasitet og mer tyngde bak. Avant 750 er utstyrt med en Kubota dieselmotor på 49 hk og har to kjørehastigheter; 0 til 12 km/t og 0 til 25 km/t. Den kan løfte en pall på 1400 kg og har løftekapasitet på lesseapparatet på 2100 kg.

- Vi har mast på Avant lenge for å få en større maskin og nå er den her. Når 700-serien kommer i salg på nyåret tilbyr vi den med teleskopisk løftearm uten tillegg i prisen, sier Dagfinn Sand, markedssjef VAPI (Vei, Anlegg, Park og Industri) hos Felleskjøpet.

Løftehøyden, med teleskopisk løftearm, er oppgitt til 3,1 meter. Alt utstyr som er tilgjengelig på de mindre modellene, kan også brukes på 700-serien, det vil med andre ord si rundt 100 forskjellige redskaper.

700-serien kan leveres i flere hyttevarianter, fra letthytte til helt lukket, den siste med varmeapparat.

Felleskjøpet kan nå også tilby tre forskjellige vibroplater fra Masalta. Dette er, i følge Sand, prisgunstige modeller. Vibroplatene er utstyrt med motorer fra Honda, de to minste leveres med gummimatte for bruk på belegningsstein og brostein, transporthjul og vanntank. Den største modellen har revers.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187