23948sdkhjf

Milliardplan skal redde Nordland

Bygging av veier og flyplasser skal stoppe virkningene av finanskrisa. Fylkesrådet foreslår prosjekter for 1,1 millarder kroner.

Fylkesrådet i Nordland foreslår at det neste år settes i gang nye prosjekter for til sammen 1,1 milliard kroner for å hindre konkurser og økning i arbeidsledigheten.

Den 26. januar kommer statsminister Jens Stoltenbergs tiltakspakke for å dempe virkningene av finanskrisen. Fylkesrådet i Nordland vil bruke det meste av pengene som kommer til fylket på samferdsel, heter det fra NRK.

- Vi foreslår tiltak på både områder der vi har direkte og indirekte ansvar. I tillegg til de prsojektene som dreier seg om vei, kaier og flyplasser har vi foreslått tiltak i størrelsesorden 200 millioner kroner på bygg i den videregåendeskolen, sier fylkesråd Geir Ketil Hansen (SV).

Rentenedsettelsen som kom i forrige uke er trolig ikke nok for å holde næringslivet i gang. Derfor har kommuner, regionråd og fylkeskommuner de siste ukene jobbet på spreng for å levere ønskelister over konkrete tiltak som kan settes i gang så raskt som mulig.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047