23948sdkhjf

Ønsker Obama velkommen

Oslo Liftutleie, som er en av landets største på dette markedet, har hengt opp et stort velkomstbanner ut mot E6 ved Kjeller. �?Obama, we lift you higher�? er meldingen til den amerikanske presidenten.

Lite ante vel Raymond Andersen og Lars Ole Johansen om hva framtiden ville bringe, da de i 1993 startet et tomannsfirma innen montasjebransjen. Den ene liften de hadde ble fort til flere og i dag teller Oslo Liftutleie 32 ansatte, har ca. 400 utleieenheter og omsetter for rundt 75 millioner i året. Det som startet i det små, har i løpet av årene vokst til et av landets største firmaer innen utleie av høydeutstyr.

Inntil for et år siden hadde firmaet hovedsete i Persveien i Oslo, da flyttet de til mer egnede lokaler på Kjeller, vegg i vegg med E6. Fortsatt har de avdelingen i Persveien, samt en avdeling i Fredrikstad, mens det moderne anlegget på Kjeller inneholder blant annet verksted, delelager, vaskeanlegg, oppstillingsplass og administrasjon. Dessuten inneholder bygget et fint undervisningslokale der man avholder jevnlige liftkurs.

- Vi har 12 mål tomt her, selve bygget er på 1200 m2, og eksponeringen mot E6 er meget god. Spesielt etter at vi fjernet en stor jordvoll ut mot motorveien. Vi kjørte faktisk bort 17.000 m3 med masse, forteller Lars Ole Johansen, administrerende direktør i Oslo Liftutleie til tungt.

Krav fra myndighetene har gjort det vanskelig å benytte ordinære lastebilkraner med mannskapskurv. Dette har bidratt til økt etterspørsel etter liftbil. Selv om mange har merket nedgang i forbindelse med finanskrisen, har Oslo Liftutleie nok å gjøre.

- Vi har nok en liten nedgang på 10% i forhold til fjoråret, men så var 2008 et år med meget høy aktivitet. Liftbransjen er helt klart en bransje i vekst, sier Johansen.

I parken på 400 enheter finnes det lifter for de fleste oppdrag. Blant annet bilmonterte lifter, sakselifter og bomlifter. Noe leies ut uten mannskap, mens en del utstyr kun leies ut med mannskap. I sistnevnte kategori er liftbilen med en lift som når 62 meter i været. Totalt har Oslo Liftutleie 25 bilenheter med løftekapasitet fra 16 til 62 meter. Firmaet er opptatt av service og er nøye med vask og vedlikehold. Nedslagsfeltet til Oslo Liftutleie er stort sett på Østlandsområdet, men de har også hatt oppdrag andre steder i Norge, blant annet har de leid ut lift til en oljeplattform i Nordsjøen. Ellers er mottoet at de leverer der kunden vil ha utstyret. Av samme årsak har de også en egen bilavdeling som står for transporten.

- I dag har vi tre trekkvogner med semitrailere, samt fem flakvogner for transport av utleieutstyret. Vi har valgt å stå for transporten selv, framfor å leie inn denne tjenesten, fordi vil være sikre på kvaliteten i alle ledd, forklarer Johansen.

Da vi besøkte Oslo Liftutleie hadde de akkurat fått overlevert en ny liftbil, en Mercedes-Benz Sprinter utstyrt med lift med betegnelsen Bison Palfinger TA 21b. denne liften har en maksimal arbeidshøyde på snaue 21 meter og skal i følge leverandøren være "idiotsikker", noe som betyr at det ikke skal være mulig å betjene liften feil. Blant annet er den utstyrt med støttebeinsautomatikk og automatisk nivelleringsfunksjon, samt permanent overvåking av alle liftens bevegelser og funksjoner. Bilen er registrert med en totalvekt under 3,5 tonn, noe som gjør at man klarer seg med klasse B-førerkort for å leie den.

Vårt besøk hos Oslo Liftutleie foregikk dagen før president Obama skulle ankomme Oslo. I den anledning hadde ledelsen i firmaet sett sitt snitt til å lage en liten velkomsthilsen til fredsprisvinneren. På veggen ut mot E6, godt synlig for alle forbipasserende, henger det i skrivende stund et stort reklameseil med påskriften: "Obama, we lift you higher", med underteksten "Oslo Liftutleie". Snakk om artig markedsføringsidé!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078